Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a semnat Declaraţia Finală de la Helsinki

| 27 apr, 2013

Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a semnat, sâmbătă, Declaraţia Finală de la Helsinki, care prevede principii fundamentale pe care statele membre se angajează să le respecte: descentralizarea, asigurarea eticii şi a calităţii, implicarea tuturor actorilor în procesul implementării politicilor educaţionale.

Documentul, adoptat în cadrul Conferinţei Miniştrilor Educaţiei a Consiliului Europei, semnat de miniştrii din cele 47 de state membre, este centrat pe problematica guvernării şi a calităţii în domeniul educaţiei.

"Miniştrii prezenţi la Conferinţă s-au angajat să se sprijine reciproc în dezvoltarea politicilor educaţionale bazate pe competenţe şi să garanteze întărirea autonomiei instituţiilor de învăţământ, în funcţie de specificul naţional", informează Ministerul Educaţiei Naţionale într-un comunicat de presă.

La Conferinţa Miniştrilor Educaţiei a Consiliului Europei au luat parte şi comisarul pentru Educaţie al UE, Androulla Vassilliou, reprezentanţi ai UNESCO, ai Asociaţiei Europene a Părinţilor, ai Uniunii Studenţilor Europeni şi ai mai multor organizaţii europene nonguvernamentale.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ