Ministrul Eugen Teodorovici, audiat în Parlament pentru Ordonanţa "toxică" din decembrie

| 29 ian, 15:29

Ministrul Finanţelor Publice Eugen Teodorovici va fi audiat marţi în Comisia economică din Senat cu privire la impactul măsurilor fiscal-bugetare introduse prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.114/2018.

Potrivit ordinii de zi a şedinţei de marţi a Comisiei economice din Senat, ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici va fi prezent pentru a discuta aspecte referitoare la impactul măsurilor fiscal-bugetare introduse prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.114/2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investiţiilor publice şi a unor măsuri fiscal-bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea unor termene.

Tot la şedinţa de marţi este aşteptat şi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, însă purtătorul de cuvânt al BNR Dan Suciu a declarat că Isărescu nu a decis însă dacă se va prezenta sau nu marţi la comisiile parlamentare, la invitaţia senatorului Daniel Zamfir. Suciu a mai spus că senatorul Zamfir trebuie să răspundă acuzaţiilor de abuz în serviciu.

"Până să meargă BNR la vreo Comisie în care să vorbească de aşa-zise abuzuri, ar trebui că răspundă dânsul la acuzaţia de abuz în serviciu pe care a ridicat-o un senator membru al Comisiei de Finanţe Bănci, pentru că nu a respectat procedura de convocare. În plus, în spaţiul public dl Zamfir acuză BNR de o aşa zisă manipulare a ROBOR, un non subiect, o temă falsă la care BNR a dat toate detaliile. Înainte de orice, trebuie clarificate toate aceste chestiuni din partea expeditorului invitaţiei, şi să nu se creeze aşteptări nerealiste. BNR este deschisă la un dialog clar şi onest, dar în acest context riscă să creeze mai multă confuzie", a afirmat Dan Suciu.

Daniel Zamfir a anunţat că îi va chema, pe 29 ianuarie, la audieri în Comisia economică a Senatului pe guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, şi pe Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei pentru a da explicaţii despre calcularea indicelui ROBOR.

Senatorul a prezentat, într-o conferinţă de presă, o serie de documente cu date despre ROBOR şi cu declaraţii ale guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, potrivit Mediafax.

De asemenea, acesta a vorbit despre un raport al unei investigaţii a Consiliului Concurenţei, începută în 2008 şi încheiate în 2011. Parlamentarul a mai solicitat Băncii Naţionale a României (BNR) să oprescă mecanismul artificial de calculare a ROBOR.

Tag-uri: Dancila, teodorovici
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ