Ministrul Finanţelor, Anca Dragu: Guvernul va adopta o strategie a Programului 'Prima casă' pe următorii cinci ani

| 28 noi, 17:35

Guvernul va adopta o strategie privind derularea Programului 'Prima casă' în următorii cinci ani, a anunţat, luni după-amiază, la Botoşani, ministrul Finanţelor Publice, Anca Dragu.

Potrivit acesteia, strategia pe termen mediu este necesară pentru 'a oferi sustenabilitate şi predictibilitate în business', subliniind că o astfel de decizie îi va ajuta atât pe cei care doresc să cumpere casele, cât şi pe cei care construiesc sau vând. 

'Programul rămâne cu acest caracter naţional, caracter oarecum social, pentru că oarecum se adresează segmentelor de persoane cu venit mai scăzut şi introducem şi un caracter economic un pic mai pronunţat, în sensul în care dorim diferenţierea garanţiei în funcţie de vechimea casei, pentru a stimula construcţia de locuinţe noi', a afirmat Dragu. 

Ministrul Finanţelor susţine că pentru anul viitor Programul 'Prima casă' va avea un buget de 2,5 miliarde de lei, iar în perioada 2018-2020 bugetul va fi de două miliarde de lei. Potrivit oficialului din Finanţe, finanţarea pentru 2021 se va reduce la 1,5 miliarde de lei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ