Ministrul Finanţelor, Anca Dragu: Nu intenţionăm modificarea vreunui impozit în viitorul apropiat

| 21 iul, 11:58

Ministerul Finanţelor nu intenţionează să modifice vreun impozit în "viitorul apropiat”, declară ministrul Anca Dragu, în opinia căruia predictibilitatea fiscală este "elementul principal” într-o economie.

Întrebată, joi, de jurnalişti, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Timişoara, dacă agreează politica de relaxare fiscală iniţiată de Guvernul anterior şi dacă o va continua, precum şi dacă ministerul intenţionează modificarea impozitului pe tranzacţii imobiliare în viitorul apropiat, Anca Dragu a răspuns: "Nu intenţionăm modificarea vreunui impozit în viitorul apropiat. Am modificat impozitul pe tranzacţie pentru darea în plată, după cum ştiţi. Impozitul pe tranzacţii rămâne aşa cum e în Codul Fiscal”.

Ministrul Finanţelor a adăugat că predictibilitatea este "elementul principal” într-o economie, deoarece permite firmelor şi persoanelor fizice să ştie din timp ce impozite şi taxe vor avea de plătit anul următor şi, astfel, să gândescă bugete de investiţii.

"Despre fiscalitate în general aş vrea să spun că predictibilitatea este elementul principal într-o economie. Firmele şi cetăţenii trebuie să ştie din vreme care sunt impozitele şi taxele pe anul următor pentru a-şi putea face propriile bugete de investiţii. O firmă poate vrea să se extindă, vrea să investească, la fel şi o persoană. Deci predictibilitatea şi sustenabilitatea fiscală sunt elemente extrem de importante pentru care am militat de a la bun început”, a spus Dragu.

Potrivit ministrului Finanţelor, instituţia pe care o conduce încearcă să crească oferta internă pentru a ajunge la nivelul cererii stimulate prin măsurile de relaxare fiscală.

"Ceea ce încercăm în acest moment să facem şi reuşim este să creştem oferta internă pentru a ajunge la nivelul cererii interne stimulate prin măsurile de relaxare fiscală. De ce spun că reuşim. Vedeţi că la cinci luni investiţiile străine directe au crescut cu 15 la sută, au trecut de un miliard de euro. Avem plusuri semnificative în industrie, în toate domeniile. Cumva, într-adevăr, oferta ţine pasul cu cererea stimulată prin aceste măsuri luate acum un an prin noul Cod Fiscal”, a conchis Dragu.

Tag-uri: Anca Dragu, impozit
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ