Ministrul Finanţelor Publice: Am încheiat anul cu un deficit mai mic decât cel estimat

| 13 ian, 20:01

Ministurl Finanţelor Publice, Adrian Câciu a anunţat, joi, în emisiunea Talk News de la Profit TV, că încheierea financiară a anului 2021 arată că deficitul este mai mic decât cel prognozat şi a crescut colectarea la buget, veniturile din decembrie fiind mai mari între 5 şi 7 miliarde faţă de media dinainte.

 

”Pot să vă spun că suntem într-o zonă foarte bună din perspectiva deficitului bugetar, în sensul că am încheiat cu un deficit mai mic decât cel estimat, ceea ce până la urmă nu înseamnă altceva decât validarea modului în care noi am văzut guvernarea”, a spus ministrul.
Adrian Câciu a mai arătat că închiderea anului, care se va face oficial pe 15 ianuarie, arată că ”am făcut bine ce am făcut, în semnul că am crescut colectarea, iar veniturile din decembrie sunt mai mari între 5 şi 7 miliarde faţă de media dinainte.
Ministrul Finanţelor s-a referit şi la facilităţile acordate în prezent de stat pentru două domenii, construcţii şi IT.
”Nu considerăm că facilităţile din  din construcţii şi IT trebuie să fie eliminate. Ţinând cont că avem 110 miliarde de euro de cheltuit în următorii 10 ani din fonduri europene şi peste 200 de miliarde de euro din bugetul de stat, cu cine facem construcţie în ţara asta?”, a spus ministrul, el adăugând că sunt facilităţi care vor fi adaptate şi ajustate, unde este o problemă.
Câciu a explicat că, în IT, ar trebui ca valoarea adăugată rezultată, produsele trebuie să fie valorificate din România spre străinătate şi să nu fim doar forţă de muncă. ”E vorba de o ajustare, nu de eliminarea facilităţilor”, a explicat el.

 

Tag-uri: alin ciciu, IT
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ