Ministrul Fondurilor Europene: Nu există nicio scuză dacă în 2020 nu avem un grad de absorbţie de 100%

| 22 iun, 12:19

În iulie vor fi aprobate programele operaționale pentru perioada 2014-2020. În acest context, Ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica, a declarat că România va avea un start egal cu statele membre ale Uniunii Europene, deci nu va mai avea nicio scuză dacă nu va realiza un grad de absorbție de 100%.

"Practic, la nivelul lunii iulie, România va avea toate programele aprobate şi vă spun, nu există nicio scuză dacă în 2020 nu avem un grad de absorbţie de 100%, fiindcă pornim cu acelaşi start cu toate statele Uniunii Europene. Nu sunt state care au cheltuit bani deja pe programul 2014-2020, sunt state care au primit acele avansuri în urma aprobării programelor, avansuri pe care le-a primit şi România la Ministerul Finanţelor după aprobarea programelor şi pe care le va primi şi după aprobarea Programului Operaţional Infrastructură Mare şi a celui Regional", a declarat ministrul.

Nica a mai declarat că, pentru programul operațional 2014-2020, au mai rămas două programe de aprobat: Programul Operațional Regional și Programul Operațional Infrastructură Mare. Pentru primul s-ar putea primi aprobarea de la Comisia Europeană în această săptămână, iar pentru cel de-al doilea se așteaptă aprobarea în prima jumătate a lunii viitoare.

"Asta înseamnă că România va avea toate programele aprobate, cu excepţia celui de pescuit, care are valoare financiară ceva mai mică, ar putea fi aprobat undeva în septembrie, înţeleg de la colegii de la Ministerul Agriculturii", a afirmat Nica.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ