Ministrul francez de Finanțe nu exclude reducerea participației deținute la Renault

| 23 mar, 11:24

Ministrul francez de Finanțe, Michel Sapin, nu exclude reducerea participației deținută de stat la producătorul auto Renault, dar a adăugat că orice vânzare va trebui să aibă loc când sunt cele mai bune condiții pe piață, transmite Reuters.

În ultimii ani, Franța și-a majorat participația la Renault, deținând aproape 20%, dar Sapin a declarat la postul de radio BFM că statul nu și-a majorat participația "pentru eternitate".

Întrebat în legătură cu o posibilă reducere, Sapin a răspuns: "Analizez care era prețul în momentul în care am cumpărat și care este prețul acum; nu vreau ca cetățenii francezi să piardă bani".

"Vor exista momente în care va trebui să cumpărăm sau să recapitalizăm, așa cum am făcut în cazurile companiilor EDF și Areva, și atunci sunt alte participații care pot fi scoase la vânzare, dar va trebui să o facem în cele mai bune condiții posibile, pentru a proteja interesul statului", a adăugat el.

La Bursa de la Paris, acțiunile Renault au scăzut anul acesta cu aproximativ 6%.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piața auto europeană.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ