Ministrul Justiţiei va înainta preşedintelui Traian Băsescu avizele CSM pentru candidaţii propuşi

| 10 mai, 2013

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat că va primi azi avizele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) privind candidaţii la şefia parchetelor şi le va înainta preşedintelui Traian Băsescu, care are ultimul cuvânt privind numirile.

Toţi cei şase candidaţi propuşi pentru funcţiile de conducere de la Parchetul General, DNA şi DIICOT au primit, joi, aviz pozitiv din partea Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Propunerile pentru ocuparea funcţiilor de conducere din Ministerul Public, însoţite de aceste avize, vor fi înaintate preşedintelui României, Traian Băsescu, acesta având ultimul cuvânt privind numirile.

Şeful statului poate refuza motivat numirea în funcţiile de conducere din Ministerul Public.

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat că, în opinia lui, Tiberiu Niţu, propus procuror general, a înţeles eşecul din toamna lui 2012, când nu a fost avizat favorabil de CSM pentru ocuparea acestei funcţii, şi şi-a îmbunătăţit proiectul de management şi discursul public, la "reexaminare".

Tiberiu Niţu, propus pentru funcţia de procuror general al Românei, Alina Bica, propusă la şefia DIICOT, şi Elena Hosu, propusă procuror-şef adjunct la DIICOT, au fost avizaţi favorabil cu majoritate de voturi. De asemenea, Laura Codruţa Kovesi, propusă la şefia DNA, Bogdan Licu, propus prim-adjunct al procurorului general, şi Codruţ Olaru, propus în funcţia de adjunct al procurorului general, au primit aviz pozitiv cu unanimitate de voturi din partea Secţiei pentru procurori a Consiliului.

Toate cele şase nominalizări au fost făcute, la 3 aprilie, de premierul Victor Ponta, care era pe atunci şi ministru interimar al Justiţiei.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ