Ministrul Remus Pricopie a participat la prima lecţie a educatoarei de nota 10

| 16 sep, 2013

Ministrul Remus Pricopie a premiat-o pe Ana-Maria Șerban,  absolventă de liceu cu media 10 la examenul de Bacalaureat 2013, care este, simultan, din această toamnă, educatoare şi studentă.

Ana-Maria Șerban,  absolventă de liceu cu media 10 la examenul de Bacalaureat 2013, a debutat astăzi cu prima lecţie în calitate de educatoare la Grădiniţa nr. 52, din sectorul 1, Bucureşti. Ministrul Remus Pricopie i-a oferit tinerei educatoare o diplomă de merit pentru performanţele educaţionale pe care le-a realizat pe parcursul anilor de liceu şi în vara acestui an.

Ministrul Remus Pricopie a dorit să transmită un semnal de încurajare tuturor tinerilor cu rezultate excepţionale care doresc să intre în sistemul de învăţământ. Ministrul a subliniat că exemplul Anei-Maria Şerban arată nu doar că şcoala românească are absolvenţi merituoşi, ci şi că aceştia încep să fie atraşi de cariera didactică, conform comunicatului de presă.

Ana-Maria Şerban provine din mediul rural (comuna Mihăeşti, judeţul Olt), dar a absolvit cei patru ani de învăţământ liceal în Slatina, ca şefă de promoţie, în anul şcolar 2012-2013, cu media 9,97, la Colegiul Naţional „Nicolae Titulescu” - profilul pedagogic, specializarea învăţător-educator. În sesiunea din vară a Bacalaureatului 2013, Ana-Maria Şerban a promovat cu media 10.

Imediat, a susţinut examenul de admitere în cadrul Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice de la Şcoala Naţională de Ştiinţe Politice şi Administrative, unde a intrat pe locurile finanţate de la buget. Tot în această vară, Ana-Maria Şerban a susţinut examenul naţional de Titularizare, în urma căruia a reuşit să ocupe catedra de educatoare la Grădiniţa nr. 52 din Capitală.

La eveniment au mai fost prezenţi Mihaela Gună, preşedinte al Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi, Marius Nistor, preşedinte al Federaţiei Sindicatelor din Învăţământ „Spiru Haret”, Simion Hăncescu, preşedinte al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ şi Constantin Trăistaru, inspector şcolar general al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ