Ministrul rus de Externe urmează să prezideze în aprilie o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU, anunţă Moscova

| 30 mar, 19:57

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov urmează să prezideze, la New York, o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU, în aprilie, luna în care Rusia deţine preşedinţia rotativă a organului executiv al Organizaţiei Naţiunilor Unite, relatează AFP.

 

”Alt eveniment-cheie al preşedinţiei ruse va fi dezbaterea publică la nivel înalt a Consiliului (de Securitate al ONU) pe tema unui «multilateralism eficient în apărarea principiilor Chartei ONU». Această reuniune va fi prezidată de către ministrul rus al Afacerilor Externe Serghei Lavrov”, anunţă o purtătopare de cuvânt a ministerului, Maria Zaharova.
Ea anunţă că Serghei Lavrov vrea să pezideze şi o sesiune de dezbateri privind situaţia în Orientul Mijlociu, la 25 aprilie.
Ucraina a catalogat joi viitoarea preşedinţie rusă a Consiliului de Securitate al ONU drept o ”glumă proastă”.
”Rusia şi-a uzurpat mandatul. ea poartă un război colonial. Preşedintele său este un criminal de război căutat de CPI pentru răpire de copii”, a denunţat ministrul ucrainean de externe Dmitro Kuleba.
Rusia urmează să preia conducerea organului executiv al ONU începând de sâmbătă, pe o perioadă de o lună, succedând Mozambicului.
La ONU, Rusia a denunţat că are de face cu un ”Occident colectiv” care a ostracizat-o în rândul naţiunilor lumii după ce a lansat ofensiva în Ucraina, în februarie 2022.
Ultima vizită a lui Serghei Lavrov la ONU, la New York a avut loc în septembrie, la Adunarea Generală.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
13 apr, 02:28
Ernestbah
buy essay online i474oi
You actually said that wonderfully!
buy admission essays order of essay writing
05 apr, 14:14
GregorySum
what should a college essay be about z42llv
Many thanks! Lots of forum posts.
how to write a perfect college essay https://buycheapessaysonline.com college scholarship essay https://essaywritingserviceahrefs.com
05 apr, 14:14
AndrewPrerb
writing paragraphs and essays t562do
Nicely put. Kudos!
phd dissertation writing a dissertation proposal custom written dissertations cheap dissertation help in los angeles

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ