Ministrul Sănătății: În momentul acesta nu ştim câţi medici avem în România, nu ştim cum sunt plătiţi

| 16 iun, 15:31

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat miercuri că una dintre primele probleme cu care s-a confruntat de când este membru al Executivului este lipsa datelor despre sistem, despre medici și despre spitale.

„În momentul acesta nu ştim câţi medici avem în România, nu ştim cum sunt plătiţi, nu ştim exact cât cheltuim pe medicamente, nu ştim câte plăţi informale sunt, nu ştim cu exactitate de ce o operaţie costă mai mult într-un loc decât în altul din perspectiva Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS)”, a spus Vlad Voiculescu.

Totodată, ministrul a afirmat că sistemul de sănătate din România funcţionează ca o feudă medievală.

„Primul gând care-mi vine în minte când mă gândesc la sistemul de sănătate este cuvântul feudal. Este o feudă de sus până jos şi într-un sistem feudal e mai puţin vorba despre oameni, despre oameni buni sau răi, este vorba de sistem şi despre păstrarea feudei, a privilegiilor. Este un sistem feudal şi sper ca până la sfârşitul acestui mandat să destructurăm câteva lucruri”, a mai spus Voiculescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ