Ministrul Sănătăţii a verificat cardurile de sănătate în prima zi de funcţionare a sistemului

| 01 mai, 17:10

Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătăţii, a cerut reprezentanţilor DSP şi CNAS să verifice în teren, la furnizorii de servicii de sănătate, dacă există cititoare de card achiziţionate, personal instruit pentru utilizarea acestora, dar şi softurile necesare implementării sistemului.

"Reamintesc că spitalele care întâmpină dificultăţi în validarea serviciilor medicale prin card sunt obligate să acorde consultaţii sau să interneze pacienţii care prezintă cardul de sănătate sau o adeverinţă medicală, până la remedierea sistemului", a declarat Nicolae Bănicioiu, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii citat de Agerpres.

Potrivit comunicatului MS, reprezentanţii DSP Bucureşti au verificat, în prima zi de funcţionare a sistemului, 16 unităţi sanitare din Capitală (Spitalul Clinic Sf. Maria, Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Pantelimon, Spitalul Clinic de Urgenţă Bagdasar Arseni, SUUB, Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca, toate cele 3 Institute de pe platforma Fundeni, Spitalul Clinic de Urgenţă M.S.Curie, Institutul Hociota, Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri, Spitalul Clinic Colentina, Spitalul Clinic Th. Burghele, Spitalul Clinic Coltea, Spitalul de Pneumoftiziologie Sf. Ştefan, Spitalul Cinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Faciala D. Teodorescu), iar "în toate spitalele verificate cititoarele de carduri funcţionau în parametrii normali (internări, externări, etc.) şi exista personal instruit".

Verificările vor continua şi săptămâna viitoare.

Citeşte şi: Anunţ de ultimă oră! Ce se întâmplă de la 1 mai cu cardurile de sănătate

Cardul de sănătate nu a creat probleme pacienţilor în prima zi de funcţionare a sistemului, în condiţiile în care un număr redus de asiguraţi s-a adresat caselor de asigurări pentru a solicita eliberarea cardului de sănătate sau a adeverinţei de înlocuire a cardului, informează CNAS

Cardul de sănătate a devenit de vineri instrumentul de validare şi decontare a serviciilor medicale prevăzute în pachetul de bază, pentru persoanele asigurate cu vârsta de peste 18 ani, însă asiguraţii care nu au intrat încă în posesia lui pot beneficia de servicii medicale decontate de CNAS şi după data de 1 mai.

Potrivit CNAS, serviciile medicale care nu vor fi validate cu cardul de sănătate vor fi monitorizate separat pentru a le analiza şi a accelera predarea cardurilor către asiguraţi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ