Ministrul Sănătăţii: Media de vârstă a pacienţilor COVID-19 scade, mai mulţi tineri fac cazuri grave

| 19 aug, 11:41

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că media de vârstă a persoanelor infectate cu noul coronavirus a început să scadă, însă se înregistrează o creştere a cazurilor grave cu care se confruntă persoanele tinere. Grupul de Comunicare Strategică a anunţat pentru data de 18 august 733 de noi îmbolnăviri cu virusul COVID-19.

"Suntem în cea de-a doua fază sau a doua cocoaşă a primului val pandemic. După cum aţi putut vedea, în ultima săptămână, se încearcă o stabilizare a numărului de cazuri având acel platou în fierăstrău. Nu ţine doar de noi ca şi sistem medical, iar această pandemie nu se tranşează în spital. Această pandemie se tranşează în prespital. (...) Respectarea unor reguli va duce la scăderea transmiterii în comunitate şi la scăderea numărului de cazuri. În ultima perioadă, avem o scădere a mediei de vârstă a cazurilor infectate, după cum avem şi o creştere a a numărului de cazuri grave la persoane relativ tinere", a declarat, miercuri, ministrul Nelu Tătaru, potrivit Digi24.ro.

Ministrul a explicat şi cum putem stopa evoluţia pandemiei de coronavirus: "Respectarea unor reguli, adaptarea de către noi a spitalelor pentru a primi pacienţi infectaţi cu virusul COVID-19 în diferite stagii ale bolii, dar primordial rămâne respectarea acelor reguli in vederea transmiterii, inclusiv scăderea numărului de pacienţi noi de la o zi la alta".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ