Ministrul Titus Corlăţean îndeamnă firmele egiptene să investească în România

| 07 iun, 2013

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, care s-a întâlnit, joi, cu reprezentanţi ai mediului de afaceri egiptean şi ai asociaţiilor româno-egiptene, a încurajat operatorii economici din această ţară să investească pe piaţa românească.

Demnitarul român, care efectuează o vizită oficială în Republica Arabă Egipt, a prezentat evoluţiile recente din România şi oportunităţile oferite de mediul economic, investiţional şi financiar intern, se arată într-un comunicat transmis, vineri, de MAE.

Titus Corlăţean a salutat evoluţiile înregistrate la nivelul schimburilor comerciale, care s-au dublat în ultimii doi ani, şi a îndemnat oamenii de afaceri să multiplice contactele cu omologii români pentru identificarea modalităţilor concrete de amplificare şi diversificare a acestora.

Ministrul a făcut o prezentare a facilităţilor oferite de portul românesc Constanţa şi calea de transport fluvial pe Dunăre şi a subliniat avantajele oferite de acestea operatorilor economici, alături de portul egiptean Alexandria, pentru schimbul de mărfuri dintre cele două ţări şi pentru pătrunderea produselor egiptene pe pieţele europene.

Reprezentanţii mediului de afaceri prezenţi au subliniat potenţialul economic de care dispun cele două ţări şi au exprimat interesul pentru extinderea cooperării cu România în diverse domenii.

În cadrul discuţiilor a fost salutată iniţiativa autorităţilor din cele două ţări de reactivare a Comitetului mixt de cooperare româno-egiptean şi a fost menţionat interesul pentru identificarea unor noi structuri de cooperare mai suple, adaptate realităţilor din cele două ţări, care să se poată reuni printr-o procedură simplificată, pentru cazuri precise şi pentru anumite sectoare de interes.

În context, a fost evidenţiată importanţa cooperării dintre camerele de comerţ naţionale şi regionale, a creşterii numărului de misiuni economice reciproce, precum şi a participării cu standuri naţionale la târgurile internaţionale din cele două ţări.

Şeful diplomaţiei române a evocat calitatea relaţiilor de prietenie şi cooperare româno-egiptene de-a lungul a peste un secol de la stabilirea relaţiilor diplomatice şi interesul României pentru amplificarea cooperării bilaterale în toate domeniile.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ