Ministrul Titus Corlăţean, primit de preşedintele Republicii Moldova

| 19 noi, 2013

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a fost primit marţi de preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, pe care l-a asigurat că 'România va rămâne şi pe mai departe cel mai ferm susţinător al parcursului european al Chişinăului', relatează diplomaţia de la Bucureşti.

'Şeful diplomaţiei române a evidenţiat ritmul intens al contactelor bilaterale din ultima perioadă, la toate nivelurile - al şefilor de stat şi de Guvern, pe linia Parlamentelor şi a tuturor instituţiilor şi agenţiilor guvernamentale. Pe acest fond de strânsă coordonare, au fost înregistrate progrese concrete pe întregul pachet de proiecte prioritare de cooperare convenit la nivelul Guvernelor de la Bucureşti şi Chişinău, îndeosebi în ce priveşte domeniile energiei, infrastructurii, educaţiei, şi asistenţei medicale de urgenţă', detaliază MAE.

Ministrul Titus Corlăţean l-a informat pe preşedintele Nicolae Timofti în legătură cu măsurile decise de partea română pentru accelerarea punerii în aplicare a iniţiativelor de cooperare sectorială şi a arătat că este nevoie, pe mai departe, de urmărirea atentă, de la nivel politic, a ritmului de materializare a proiectelor, astfel încât acestea să poată aduce, în scurt timp, beneficiile aşteptate de cetăţenii Republicii Moldova.

'Cei doi înalţi oficiali au reconfirmat caracterul frăţesc al relaţiilor bilaterale, bazate pe Parteneriatul strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova', spune MAE.

În contextul discutării stadiului dosarului transnistrean, ministrul Titus Corlăţean a arătat că avansarea negocierilor în formatul '5+2' are nevoie de progrese pe fondul reglementării, pentru aceasta fiind necesară consolidarea unei atmosfere propice şi reţinerea de la gesturi unilaterale.

Ministrul a evidenţiat poziţia de principiu a României, de susţinere a soluţionării politice a problemei, cu respectarea fermă a suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova, în frontierele sale internaţional recunoscute.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ