UPDATE S-a instituit celulă de criză în cazul accidentului din Muntenegru. Ponta va conduce şedinţa

| 24 iun, 2013

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, a sosit luni după-amiază la Podgorica, unde a fost primit de preşedintele Republicii Muntenegru, Filip Vujanoviæ, şi va vizita răniţii din accidentul de autocar care sunt internaţi în spital.

UPDATE  Primul ministru Victor Ponta a ajuns luni seara la sediul Ministerului Afacerilor Externe, unde va conduce şedinţa celulei de criză organizată la nivelul instituţiei diplomaţiei ca urmare a tragicului accident survenit duminică în Muntenegru.

Potrivit MAE, preşedintele Republicii Muntenegru a exprimat condoleanţe în numele poporului muntenegrean pentru tragedia suferită de cetăţenii români pe teritoriul ţării sale. De asemenea, a exprimat întreaga solidaritate şi a reiterat sprijinul deplin al autorităţilor din Republica Muntenegru pentru ca, în cooperare cu autorităţile române, să fie identificate cele mai adecvate forme de gestionare a situaţiei.

La rândul său, ministrul Afacerilor Externe a mulţumit pentru implicarea autorităţilor muntenegrene şi cooperarea pe care acestea le-au acordat autorităţilor române aflate la faţa locului, până la acest moment. Corlăţean a adresat mulţumiri primului ministru Milo Ðukanoviæ şi ministrului de externe al Republicii Muntenegru, Igor Lukšiæ, pentru faptul că s-au implicat din primul moment în acordarea de sprijin. De asemenea, a exprimat recunoştinţa pentru generozitatea cetăţenilor muntenegreni care au oferit ajutor direct la faţa locului sau donând sânge cetăţenilor români răniţi în accident.

După primirea la preşedintele muntenegrean, ministrul Titus Corlăţean, împreună cu secretarul de stat din cadrul Ministerului Sănătăţii, dr. Raed Arafat, se va deplasa la spitalul din Podgorica pentru a vizita cetăţenii români răniţi. Ministrul român de externe va coordona acţiunile în desfăşurare, care să ducă la finalizarea, cu sprijinul autorităţilor muntenegrene, cât mai repede cu putinţă, a tuturor procedurilor care să facă posibilă reîntoarcerea acasă a supravieţuitorilor acestui tragic eveniment, precum şi repatrierea trupurilor neînsufleţite.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ