Duşa: Repatrierea răniţilor din Muntenegru, cea mai mare intervenţie aviatică medicalizată a MApN

| 24 iun, 2013

Ministrul Apărării Mircea Duşa a declarat, luni seară, când a prezentat, la Baza 90 din Otopeni, cele două aeronave care îi vor aduce marţi în ţară pe românii răniţi în accidentul din Muntenegru, că aceasta este cea mai mare intervenţie aviatică medicalizată a MApN.

Luni seară, la Baza 90 din Otopeni, au fost prezentate presei, de către ministrul Mircea Duşa, cele două avioane militare - Hercule şi Spartan - cu care vor fi transportate persoanele rănite în accidentul de duminică din Muntenegru, informează Mediafax.

Spartan, o aeronavă mai mic, va fi dotată cu 12 tărgi şi aparatură pentru terapie intensivă, în timp ce în Hercule vor putea fi transportaţi 18 pacienţi.

Mircea Duşă nu a putut preciza numărul medicilor români care vor merge în Muntenegru pentru preluarea răniţilor, dar a spus că aceştia vor fi coordonaţi de Bogdan Opriţa, coordonatorul SMURD Bucureşti şi purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Floreasca.

Marţi, de la ora 5.00, SMURD va aduce toate echipamntele şi materialele sanitare necesare răniţilor, după care plecarea se va face, de la Baza 90, în jurul orei 8.00.

Avioanele se vor întoarce la Baza 90, de unde răniţii vor fi preluaţi de echipaje SMURD şi transportaţi la spitale în Capitală.

Duşa a mai spus că aceasta este cea mai mare acţiune de acest fel pe care o organizează Ministerul Apărării Naţionale (MApN) şi a transmis condoleanţe famillilor victimelor din accidentul de la Muntenegru.

Un autocar cu turişti români s-a răsturnat într-o prăpastie în Muntenegru, duminică după-amiază. Accidentul s-a produs la Grlo, pe o şosea dintr-o regiune montană la 30 de kilometri nord de Podgorica, capitala Muntenegrului.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ