Ministrul Tudorel Toader a făcut precizări despre scrisoarea din Financial Times

| 07 mar, 11:05

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat joi că scrisoarea publicată în Financial Times este făcută în numele Guvernului României.

 

El a declarat, pentru Mediafax, răspunzând la o întrebare legată de scrisoarea făcută publică în Financial Times, că aceasta este ”în numele Guvernului României”.
Financial Times a publicat o scrisoare a ministrului român al Justiţiei, Tudorel Toader, în care solicită ca Laura Codruţa Kovesi, fost procuror-şef DNA, să nu fie numită în funcţia de procuror-şef european.
Sub titlul “Coerciţia în campania anticorupţie din România”, Tudorel Toader prezintă motivele pentru care nu crede că fosta şefă DNA este potrivită pentru postul de procuror-şef european.
Scrisoarea lui Toader este rezentată ca răspuns la un editorial publicat în 28 februarie de Financial Times, cu titlul “Femeia potrivită pentru a fi procuror-şef european”, care susţinea că UE nu trebuie să cedeze solicitărilor României şi că trebuie să o numească în funcție pe Kovesi.
”Nu am nimic personal împotriva Laurei Codruţa Kovesi, unul dintre cei trei candidaţi la postul de procuror-şef în nou creatul Birou al Procurorului European. Dar, din toate dovezile pe care le-am văzut - de la judecători, procurori şi alte surse credibile - ea nu ar trebui numită în această poziţie de importanţă vitală”, scrie Toader.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ