Ministrul UDMR al Culturii are drept idol un condamnat penal

| 13 dec, 2014

Ministrul Culturii, Hegedus Csilla, a declarat sâmbătă, la Consiliul Reprezentanţilor Unionali (CRU) de la Târgu Mureş, că Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR) trebuie să îl susţină pe Marko Attila, condamnat la închisoare cu suspendare pentru restituirea unui imobil, deoarece condamnarea nu trebuie să fie doar povara lui, ci şi a Uniunii.

'Marko Attila e un idol pentru mine, este sub o presiune mare - primarii noştri, consilierii noştri ştiu că suntem sub o mare presiune atunci când dorim să facem ceva (...). Trebuie să stăm în spatele lui, să îl susţinem, nu e doar povara lui, ci şi a noastră, ca să poată face faţă', a spus Hegedus Csilla.

Aceasta a susţinut că UDMR trebuie să iasă de guvernare, că trebuie să reconstruiască în anii viitori pentru a se asigura că maghiarii vor exista aici şi după 2016 şi după 2050. 

Hegedus a arătat că este o greşeală ca UDMR să nu asculte vocea comunităţii, că trebuie să retrezească acea încredere pe care i-au dat-o alegătorii, că trebuie elaboraţi următorii paşi cu care să poată obţine o reprezentare puternică.

'Mesajul nostru nu ajunge la comunitatea maghiară aşa cum dorim, mai ales tinerii nu îl primesc. Şi dacă pierdem susţinerea tinerilor, atunci cu siguranţă în 2016 nu vom avea şanse. (...) Nu suntem la guvernare să servim anumite grupuri, ci interesele comunităţii noastre', a susţinut ministrul Culturii. 

La începutul lunii, Camera Deputaţilor a aprobat arestarea preventivă a lui Marko Attila, acuzat de abuz în serviciu în dosarul în care este cercetată şi fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, privind despăgubirea acordată de ANRP pentru un teren supraevaluat din Capitală.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ