Deputatul Marko Attila, DE NEGĂSIT de două luni

| 12 feb, 16:00

Deputatul Marko Attila este de negăsit de aproape două luni şi jumătate. Acuzat de abuz în serviciu în dosarul retrocedărilor, Marko Attila a fugit din ţară la Budapesta, imediat după ce Camera Deputaţilor a dat aviz pentru încuviinţarea arestării sale.

Cu toate acestea, ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, afirmă că nu ştie unde se află deputatul UDMR şi a declarat că în acest moment nu este oportun să se facă negocieri, atât timp cât orice stat european este obligat să procedeze conform normelor europene în privinţa cererilor făcute de altă ţară membră.

Recent, avocatul lui Marko Attila a declarat că acesta a primit protecţie din partea premierului Ungariei Viktor Orban, însă ulterior Marko Attila a negat acest lucru.

Deputatul Marko Attila nu mai beneficiază de imunitatea parlamentară începând din 3 decembrie 2014, atunci când colegii săi au încuviinţat arestarea preventivă a deputatului UDMR, în dosarul de corupţie al fostului procuror şef al DIICOT, Alina Bica, privind despăgubirea de la ANRP pentru un teren supraevaluat.

În noiembrie 2014, deputatul UDMR Marko Attila a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu, într-un alt dosar privind restituirea unor imobile.

Citeşte şi: Ministrul Justitiei, PRIMELE DECLARAŢII în cazul deputatului român ascuns de Ungariei

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ