DECIZIE: Cine sunt cei trimişi în judecată, în dosarul retrocedarilor ilegale de păduri

| 22 ian, 15:08

Viorel Hrebenciuc şi fiul acestuia, Andrei Hrebenciuc, fostul ministru Tudor Chiuariu şi deputatul Ioan Adam şi alte 13 persoane, toţi au fost trimisi în judecată de procurorii DNA în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri. Dosarul a fost înregistrat joi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, însă nu a primit deocamdată un termen de judecată

Viorel Hrebenciuc, fost deputat PSD, fiul lui, Andrei Hrebenciuc, deputatul PSD Ioan Adam, omul de afaceri Gheorghe Sturdza,senatorul Tudor Chiuariu sunt urmăriţi penal în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri.

Citeşte şi: DNA: Viorel Hrebenciuc și-a recunoscut parțial faptele în Dosarul Retrocedărilor

Viorel Hrebenciuc, aflat în arest preventiv, este acuzat că, împreună cu Ioan Adam, Paltin Gheorghe Sturdza și Bengescu Dan Costin, a constituit și coordonat un grup (la care au aderat/sprijinit ulterior și alte persoane), ce urmărea să obțină venituri prin oferire de mită, cumpărare de influență sau folosirea nelegală a influenței cu scopul de a urgenta punerea în posesie și eliberarea titlului de proprietate precum și o cât mai rapidă vânzare a terenului forestier în suprafață de 43.227 h. În acelaşi dosar este cercetat în arest la domiciliu şi Andrei Hrebenciuc, fiul lui Viorel Hrebenciuc.

Şi senatorul Tudor Chiuariu este urmărit penal în dosarul în care este arestat preventiv Viorel Hrebenciuc privind retrocedări de suprafeţe mari de pădure. Potrivit procurorilor, în calitate de avocat, Tudor Chiuariu ar fi cerut bani în schimbul unei intervenţii la prefectul de Bacău pentru retrocedarea unei suprafeţe de pădure. Potrivit unor surse juridice, ar fi vorba despre două milioane de euro.

Citeşte şi: Senatorul Tudor Chiuariu, urmărit penal în dosarul lui Hrebenciuc - surse

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ