Mircea Diaconu a câştigat definitiv procesul în care ANI i-a contestat calitatea de europarlamentar

| 21 mar, 19:37

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a pierdut definitiv procesul în care a contestat calitatea de membru al Parlamentului European a lui Mircea Diaconu.

Decizia a fost luată pe 18 martie de Curtea Supremă, arată news.ro. În iunie 2014, ANI a contestat la Curtea de Apel Bucureşti calitatea de mebru în Parlamentul European a lui Mircea Diaconu. Ultrior, în octombrie 2014, magistraţii au respins ca inadmisibilă cererea inspectorilor de Integritate, inclusiv solicitarea de anulare a procesului verbal al Biroului Electoral Central de pe 29 mai 2014 privind centralizarea voturilor şi atribuirea mandatelor la alegerile pentru Parlamentul European de pe 25 mai. Decizia Curţii de Apel Bucureşti nu a fost definitivă, fiind atacată de ANI  la Curtea Supremă, care pe 18 martie a dat o decizie definitivă în acest caz, respingând acţiunea Agenţiei Naţionale de Integritate. Agenţia Naţională de Integritate a susţinut că Mircea Diaconu, care a fost declarat incompatibil printr-o decizie definitivă a Curţii Supreme din iunie 2012, nu putea candida la alegerile europarlamentare.

Diaconu însă, a candidat ca independent la alegerile europarlamentare, asta după ce şi-a dat demisia din PNL. Când şi-a depus candidatura, respectiv pe 26 martie 2012, ANI a trimis o adresă la BEC în care arăta că Mircea Diaconu nu îndeplineşte condiţiile legale de validare a candidaturii sale.  În acest context, BEC a respins candidatura lui Diaconu. Decizia a fost contestată de Diaconu la Tribunalul Bucureşti, care pe 5 aprilie i-a admis acţiunea, decizia rămânând definitive prin hotărârea Curţii de Apel Bucureşti de pe 9 aprilie. În urma acestei decizi, Diaconu a putut candida şi a câştigat un mandat de europarlamentar în 2014.

Tag-uri: ANI, Mircea Diaconu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ