Mircea Diaconu îşi va ridica vineri mandatul de europarlamentar

| 29 mai, 2014

Actorul Mircea Diaconu îşi va ridica vineri de la Biroul Electoral Central (BEC) mandatul de europarlamentar, pentru că nu a putut ajunge la festivitatea de înmânare a certificatelor doveditoare organizată joi.

"'Mircea Diaconu va merge vineri, 30 mai, la sediul Biroului Electoral Central, de la ora 10,00, pentru a-şi ridica mandatul de europarlamentar. Mircea Diaconu nu a putut ajunge la festivitatea de înmânare a certificatelor doveditoare, deoarece se afla în turneu la Timişoara, unde susţine un spectacol de teatru', potrivit unui comunicat transmis de echipa europarlamentarului ales.

Diaconu a obţinut la alegerile din 25 mai 379.582 de voturi, ceea ce îi asigură un mandat de europarlamentar.

Curtea de Apel Bucureşti a stabilit definitiv pe 9 aprilie că Diaconu poate candida la alegerile europarlamentare din 25 mai. Instanţa a respins apelurile formulate de Ministerului Public şi de Agenţia Naţională de Integritate împotriva deciziei instanţei inferioare.

Diaconu a atacat în instanţă hotărârea BEC prin care i s-a respins candidatura la alegerile pentru Parlamentul European, motivul invocat de BEC fiind acela că are interdicţie să ocupe o funcţie eligibilă.

BEC a avut în vedere raportul Agenţiei Naţionale de Integritate privind starea de incompatibilitate în care s-a aflat Mircea Diaconu ca urmare a exercitării concomitente a demnităţii de senator şi a funcţiei de director-manager al Teatrului 'C.I. Nottara'.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat pe 18 martie că Diaconu a fost scos din lista partidului pentru europarlamentare, după ce liberalii au luat act de comunicatul ANI şi sentinţa ÎCCJ referitoare la incompatibilitatea acestuia.

A doua zi, Mircea Diaconu a demisionat din partid, el declarând că intenţionează să candideze ca independent la alegerile pentru Parlamentul European. El şi-a depus candidatura la europarlamentare pe 26 martie în calitate de independent. Diaconu a menţionat că a strâns peste 125.000 de semnături de susţinere a candidaturii sale.

Tag-uri: Mircea Diaconu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ