Mircea Dolha: Corina Creţu va fi un reprezentant de ispravă pentru România

| 10 sep, 2014

Deputatul liberal Mircea Dolha consideră că europarlamentarul Corina Creţu a acumulat, prin parcursul său politic şi profesional, experienţa necesară gestionării unui portofoliu de comisar european precum cel al Politicii Regionale şi apreciază că aceasta va fi un reprezentant 'de ispravă' pentru România.

'O cunosc personal pe doamna Creţu şi cred că va fi un reprezentant de ispravă pentru România. Mă aştept de la domnia sa să lase la Bucureşti carnetul de partid şi, odată numită în funcţia de comisar european, să reprezinte cu cinste România în măsura în care noua poziţie îi va permite. Deşi se spune despre comisarii europeni că nu au naţionalitate, am simţit apropierea domnului Dacian Cioloş de România şi sper ca şi doamna Creţu să continue această linie. Noi, România, avem nevoie de cât mai multe persoane care să ne sprijine de la Bruxelles', a declarat deputatul PNL potrivit unui comunicat remis miercuri AGERPRES.

În opinia sa, când este în discuţie reprezentarea României în Comisia Europeană disputele politice de la Bucureşti trebuie lăsate la o parte.

'Când este în discuţie reprezentarea României în Comisia Europeană, apreciez că disputele politice de la Bucureşti trebuie lăsate la o parte. Sigur că mi-aş fi dorit să existe o mai mare transparenţă în transmiterea propunerilor ţării noastre către preşedintele CE, Jean-Claude Juncker, însă eu personal apreciez că doamna Corina Creţu este o persoană care a acumulat, prin parcursul său politic şi profesional, experienţa necesară gestionării unui portofoliu important, precum cel al Politicii Regionale', consideră Mircea Dolha.

Corina Creţu va deţine portofoliul Politicii Regionale în viitoarea Comisie Europeană, potrivit anunţului făcut miercuri de preşedintele ales al noului Executiv comunitar, Jean-Claude Juncker, care a prezentat într-o conferinţă de presă componenţa Colegiului comisarilor pentru perioada 2014-2019.

Ea este în prezent vicepreşedinte al Parlamentului European din partea grupului europarlamentar Alianţa Progresistă a Socialiştilor şi Democraţilor (S&D), al doilea ca mărime din Legislativul european.

Dintre cei 28 de membri ai Colegiului comisarilor europeni (câte un comisar din fiecare stat membru al Uniunii Europene), 15 sunt de centru-dreapta, opt sunt social-democraţi sau socialişti şi cinci sunt liberali.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ