Mircea Dușa: Criza din Ucraina trebuie rezolvată pe calea dialogului

| 31 iul, 11:43

Ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, a declarat vineri că situația din Ucraina "trebuie rezolvată pe calea dialogului".

"Așa cum s-a precizat prin reprezentanții statului, prin Președinție, prin precizările făcute de primul-ministru, de ministrul de Externe, că trebuie să respecte Dreptul internațional și că trebuie rezolvată criza care există în Ucraina pe calea dialogului și măsurile stabilite de la Summitul de la Minsk trebuie aplicate, astfel încât să se revină la normalitate", a precizat ministrul Dușa, conform Agerpres.

Ministrul Apărării Naționale a dat asigurări că pe termen mediu se va investi în modernizarea armatei române, pentru a asigura "creșterea capacității operaționale".

Citește și:  Un expert român avertizează! Rusia ar putea să pătrundă în apele teritoriale ale României

"La Summitul din Țara Galilor și, mai recent, la ministeriala miniștrilor Apărării din NATO au fost aprobate măsurile de reasigurare pe flancul estic al UE și al NATO. În această vară, sigur datorită și unei bune bugetări, am mărit numărul de exerciții de pregătire în comun cu militarii din NATO și chiar aici în zona dumneavoastră am avut foarte multe exerciții la Cincu, împreună cu militari din SUA, din Canada și din alte state NATO și cred că aceste exerciții sunt binevenite atât pentru instruirea militarilor români, dar și pentru instruirea în comun a militarilor din NATO. În același timp, tot datorită bunei bugetări am demarat o serie de programe de înzestrare și modernizare a armatei. Sigur, acest proces nu este ușor, (...) este greu să rezolvi imediat, dar pe termen mediu vom investi în modernizarea tuturor structurilor armatei române, începând de la forțele aeriene, continuând cu cele navale și forțele terestre, încât să asigurăm creșterea capacității operaționale a armatei române", a explicat ministrul Dușa.

Ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, și șeful Statului Major General, Nicolae Ciucă, au participat, vineri, la ceremonia de acordare a primului grad militar de ofițer absolvenților promoției "Regele Ferdinand — 150" a Academiei Forțelor Terestre "Nicolae Bălcescu" din Sibiu.

Promoția 2015 numără 243 de absolvenți (196 băieți și 47 fete), care au fost pregătiți pentru a încadra funcții din cadrul Forțelor Terestre Române și Ministerului de Justiție.

Academia Forțelor Terestre ''Nicolae Bălcescu'' este o instituție de elită a sistemului de învățământ militar superior, cu o tradiție de peste 168 de ani, având ca misiune formarea ofițerilor de comandă pentru toate armele/ serviciile/ specialitățile militare aparținând Forțelor Terestre, precum și pentru alți beneficiari; managementul organizației, managementul economico-financiar și administrație publică sunt cele trei specializări universitare pentru care este acreditată Academia.

Tag-uri: Mircea Dusa, nato, Ucraina
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ