Mircea Dumitru: Nu voi accepta să fiu în acelaşi guvern cu cineva care a plagiat

| 29 iul, 09:49

Ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, a declarat joi, într-o emisiune televizată, că în cazul în care se va dovedi că ministrul Petre Tobă a obţinut prin plagiat titlul de doctor, el nu va accepta să fie în acelaşi guvern cu cineva care a plagiat.


"Nu voi accepta să fiu în acelaşi guvern cu cineva care a plagiat", a subliniat ministrul Mircea Dumitru, el adăugând că afirmaţia sa nu înseamnă că îi va cere demisia lui Petre Tobă. Ministrul Educaţiei a mai spus că ar fi "jenantă" situaţia în care el ca membru al Guvernului ar fi pus, având în vedere şi calitatea sa de profesor universitar şi rector al Universităţii din Bucureşti, în urma unei eventuale decizii a CNATDCU de plagiat cu privire la Petre Tobă. 

Pe de altă parte, el a afirmat că tinerilor nu trebuie să le fie ruşine în viitor să spună că au obţinut titluri de doctori într-o universitate românească. Dumitru a precizat că nu a venit la conducerea Ministerului Educaţiei pentru a anula anumite titluri de doctor, dar că sistemul are nevoie de o schimbare. 

'Ceea ce se întâmplă acum e o veste proastă pentru cei care au obţinut prin fraudă titlul de doctorat, dar o veste bună pentru întregul sistem, pentru tinerii studenţi care trebuie să aibă, totuşi să aibă încredere, să nu le fie ruşine, să le fie jenă în viitor să spună că au obţinut un titlu de doctor la o universitate românească', a declarat Mircea Dumitru. 

Ministrul Educaţiei a subliniat că la acest moment singura metodă de sancţionare a celor care au obţinut titlul de doctor plagiind este retragerea acestui titlu de către CNATDCU, dar că pe viitor se are în vedere o responsabilizare totală a conducătorului de doctorat. Mircea Dumitru a declarat că în România s-a ajuns şi la situaţii în care conducătorii de doctorat aveau în stagiu şi câte 80 de doctoranzi, lucru care ridică un semn de întrebare cu privire la pregătirea acestora. 

'Este imposibil să te ocupi în mod serios de toţi. Nu poţi citi tot, poţi să nu cunoşti în totalitate tema, nu poţi avea certitudinea că e ceva de calitate, obţinut fără fraudă. (...) Este din păcate un fenomen de o dimensiune la care nu m-am aşteptat, dar totuşi este periculos să generalizăm. Cunosc zeci, sute de tineri care au obţinut în mod corect titlul de doctor şi e nedrept să aruncăm o umbră de îndoială asupra întregului sistem', a mai spus ministrul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ