Mircea Duşa: Sinistraţii vor avea, până la venirea iernii, un acoperiş deasupra capului

| 15 sep, 2013

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa a declarat, duminică, la Galaţi, că sinistraţii din judeţ, care au rămas fără case, vor avea până la iarnă un acoperiş deasupra capului. De asemenea, ministrul pentru Societatea Informaţională, Dan Nica, a subliniat că prioritatea momentului pentru autorităţile centrale şi locale este sprijinirea oamenilor cu locuinţele afectate de inundaţii.

''Vom face toate eforturile ca într-un termen rezonabil oamenii să aibă, atunci când va sosi iarna, un acoperiş deasupra capului', a spus ministrul Mircea Duşa, după ce a participat la şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Ministrul a precizat că eforturile autorităţilor centrale şi locale în zonele afectate de inundaţii din judeţul Galaţi vor fi îndreptate spre înlăturarea efectelor dezastrului şi a sprijinirea populaţiei.

''Priorităţile sunt foarte multe începând cu asigurarea alimentelor, asigurarea apei potabile, scoaterea nămolului din case şi gospodării, măsurile igienico- sanitare şi terminând cu asigurarea cazării şi locuinţelor cetăţenilor, dar acest lucru se realizează provizoriu prin aceste case modulare. Ulterior, după ce comisiile de la prefectură şi ISU vor face evaluări, vom vedea la nivel central ce măsuri vom adopta pentru a sprijini populaţia să-şi refacă construcţiile sau acolo unde au fost distruse să vedem cum asigurăm condiţiile cazării cetăţenilor respectivi', a afirmat Duşa.

Demnitarul a precizat că în cursul nopţii trecute au sosit ajutoare de la Rezervele de Stat, iar Ministerul Apărării Naţionale a organizat un convoi prin care a adus în depozitul central de la Tecuci peste 1.000 de paturi care urmează să fie distribuite, duminică, populaţiei.

Ministrul a apreciat eforturile făcute de militari, jandarmi şi lucrători ISU pentru înlăturarea efectelor dezastrului din judeţul Galaţi.

''Structurile abilitate de lege pentru asemenea intervenţii împreună cu autorităţile locale au făcut toate eforturile pentru a înlătura efectele dezastrului şi a sprijini populaţia. Într-o asemenea situaţie se impun şi măsuri extreme, acelea de a interveni prompt, de a asigura forţele şi utilajele necesare pentru a sprijini populaţia. În aceste zile, foarte mulţi militari de la Ministerul de Interne, Ministerul Apărării, au acţionat zi şi noapte penru a înlătura efectele dezastrului care a avut loc în judeţul Galaţi', a spus Duşa.

Prioritatea momentului - oamenii

",Prioritatea momentului-oamenii-, să îi ajutăm să-şi scoată nămolul din case, apa din curţi şi să poată să locuiască cât de cât în locuinţe, iar cei care le au distruse să îi mutăm în locuinţe provizorii, acele case modulare", a spus ministrul Dan Nica.

Ministrul a mai spus că nu mai sunt probleme majore în zonele calamitate şi a subliniat mobilizarea exemplară a oamenilor pentru înlăturarea efectelor dezastrului produs în ultimele zile în judeţul Galaţi.

Nica a apreciat iniţiativa unor consilii locale şi judeţene, cum ar fi cel al Sectorului 5 al Capitalei - care pune la dispoziţie 1.500.000 lei- care doresc să ajute financiar primăriile afectate grav de inundaţii. Aceşti bani ar putea fi destinaţi închirierii utilajelor necesare înlăturării efectelor inundaţiilor şi procurării combustibilului necesar funcţionării acestora.

Ministrul Apărării Mircea Duşa şi ministrul pentru Societatea Informaţională, Dan Nica, au participat, duminică, la Galaţi, la şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ