Mircea Geoană: Avem nevoie de o autostradă Odessa-Galaţi care să ne lege de Ucraina

| 03 oct, 2014

Senatorul Mircea Geoană este de părere că, pentru a fi competitivă pe plan economic, România trebuie să investească în infrastructură şi să îndrepte atenţia spre ţările vecine.

'Vreau, ca ţară, un portofel mai mare decât îl am în prezent şi pentru asta trebuie să îmi diversific piaţa şi trebuie să îmi folosesc, în acest sens, poziţionarea geografică. Ca decidenţi ai României, cred că ar trebui să investim în infrastructură şi apoi începem să fim competitivi pentru a lua mai mult de 1% din comerţul dintre China şi Europa. Apoi trebuie să mă orientez spre vecinii apropiaţi - Ucraina, Republica Moldova, Georgia, Turcia, dar am nevoie de o autostradă între Odessa şi Galaţi care să ne conecteze cu Ucraina. Noi nu suntem conectaţi cu Ucraina. Aşa se face: pas cu pas. Drumul mătăsii se face treptat, organic', a spus Geoană, în cadrul celei de-a doua zi a Bucharest Forum 2014, care se desfăşoară la Parlament.

El a menţionat că 'România, câteodată, nu poate să facă afaceri cu jucători care vor să se diversifice'.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ