Mircea Geoană este noul adjunct al secretarului general al NATO

| 17 iul, 15:32

Mircea Geoană a obținut funcția de adjunct al secretarului general al NATO. ”Sunt încântat să anunț această numire”, a scris pe Twitter secretarul general al Alianței Nord Atlantice, Jens Stoltenberg.

Mircea Geoană este noul adjunct al secretarului general al NATO, potrivit unui comunicat oficial al Alianței Nord Atlantice. Vestea fusese anunțată mai devreme de Realitatea TV.

”Sunt bucuros să anunț numirea lui Mircea Geoană ca Secretar general adjunct al NATO. Este un apărător ferm al legăturilor transatlantice și va aduce cu el o lungă experiență de om de stat și diplomat. va fi primul român care ocupă acest post înalt”, a precizat secretarul general al Alianței Nord Atlantice, Jens Stoltenberg, potrivit comunicatului.

Geoană o va înlocui în această funcție pe Rose Gottemoeller, care preluase postul în octombrie 2016. Este cea mai înaltă poziție politică deținută de un român într-o organizație internațională.

Mircea Geoană a fost ambasador în SUA și ministru de Externe. Ulterior, el a preluat șefia PSD și a candidat fără succes la prezidențialele din 2009. După ce a pierdut alegerile prezidențiale, a pierdut și alegerile pentru șefia PSD în fața lui Victor Ponta. Ulterior, a fost exclus din partid.

 

Tag-uri: Mircea Geoană, nato
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ