Mircea Geoană: ”NATO, ca organizaţie, nu transmite spre Ucraina echipamente letale!”

| 18 mar, 19:12

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană a declarat, vineri, că NATO, ca organizaţie, nu transmite spre Ucraina echipamente letale, încă ţări din NATO, pe plan bilaterial, fac acest lucru şi este un lucru pe care îl încurajează pentru că dreptul la autoapărare este un drept consfinţit în Carta Naţiunilor Unite, astfel că este perfect în concordanţă cu dreptul internaţional.

 

”NATO, ca organizaţie, nu transmite spre Ucraina echipamente letale. Ţări din NATO, pe plan bilaterial, fac acest lucru şi este un lucru pe care noi îl încurajăm”, a spus secretarul general adjunct al NATO, precizând că dreptul la autoapărare este un drept consfinţit în Carta Naţiunilor Unite.
Geoană a precizat că ”ceea ce fac în acest moment, fără să intre într-un conflict direct cu Federaţia Rusă, este să ajute, conform dreptului internaţional, Ucraina, să se apere şi să îşi apere libertatea, teritoriul şi tradiţia democratică”.
”Ceea ce facem noi este perfect în concordanţă cu dreptul internaţional, având grijă să nu transformăm şi aşa un conflict complicat şi sângeros într-o conflagraţie la nivel mondial”, a apreciat secretarul general al NATO.
Potrivit lui Geoană, modul în care armata ucraineană şi voluntarii ucraineni primesc sprijin din partea Occidentului democratic se produce în termeni extrem de rapizi şi există un dialog între liderii ucraineni şi cei din ţările NATO, astfel încât lista de necesităţi este permanent actualizată.
”Este vorba şi de echipamente, de combustibili şi de logistică, şi piese deschimb, de muniţie şi veste antiglonţ. Există în acest moment un dialog aproape în timp real între Ucraina şi ţările din Occident”, a afimat Mircea Geoană.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ