Geoană: Vizita mea la Vîntu a fost un pretext, mai degrabă e interesant cum a apărut "un filaj"

| 29 mai, 09:26

Vizita la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a fost folosită mai degrabă ca un pretext, a declarat, luni, Mircea Geoană, în opinia sa mult mai interesant fiind cine a avut interesul să urmărească un candidat la prezidențiale.

Geoană este audiat luni din nou de comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009.

El i-a invitat pe senatorii și deputații membri ai comisiei să cerceteze cine a făcut poze și cine "l-a filat".

Deputatul PMP Robert Turcescu l-a întrebat pe Mircea Geoană dacă vizita sa la Vîntu din ajunul alegerilor a dus la pierderea acestora.

"Este o comisie cu privire la rezultatul alegerilor din 2009, nu pe ceea ce se uită sociologii, ce s-a întâmplat", a răspuns Geoană.

Turcescu a replicat că este treaba parlamentarilor ce se face cu această comisie.

"Cât de mult sau cât de puțin a contat vizita mea în seara de dinainte, e o chestiune subiectivă. Eu cred că a fost un pretext. Cred că este mai interesant de văzut cine stătea pe urmele unui candidat prezidențial cu o noapte înainte, făcând astfel de poze, cred că e mai interesant, din punctul meu de vedere, pentru eventuale investigații, erau niște jurnaliști bine intenționați, erau alții... Filiera în care a ajuns această chestiune mi se pare mai interesantă pentru discuția de astăzi decât opțiunea mai mult sau mai puțin inspirată de a face această vizită. În opinia mea, spun asta fără niciun fel de intenție de revenire în politica românească, a fost un pretext care a fost folosit și care a avut un impact, din punctul meu de vedere, modest. Diferența de voturi în ceea ce ne spuneau și sondajele și ceea ce putem astăzi extrapola, dacă s-ar fi uitat cineva cu atenție în 2009 la volumul impresionant de probe pe care le-am prezentat la CCR cu privire la procese-verbale și la situații de fraudă masivă, cred că diferența era mai mult decât acoperitoare pentru orice impact negativ al vizitei mele. Cum apare practic un filaj în spatele unui candidat la prezidențiale, este un lucru despre care mai degrabă dumneavoastră ar trebui să fiți interesați", a afirmat fostul președinte al PSD.

Robert Turcescu l-a mai întrebat pe Mircea Geoană dacă acea vizită a fost singura la Vîntu.

"În perioada campaniei electorale am avut întâlniri cu toți liderii de trusturi de presă, așa cum face orice candidat din România. Acesta este răspunsul meu", a spus Geoană.

Tag-uri: Mircea Geoană
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ