Mirel Palada, consilierul premierului Ponta: Cineva a pus piedici privatizării CFR Marfă

| 25 oct, 2013

Mirel Palada, consilier al premierului, a declarat că, potrivit prim-ministrului Victor Ponta, au fost puse piedici procesului de privatizare CFR Marfă de către "cineva" anume, consilierul adăugând doar că informaţia va fi prezentată publică de ministrul de resort la dezbaterea moţiunii opoziţiei.

Întrebat dacă în şedinţa de vineri a Guvernului a fost discutat un nou calendar pentru privatizarea CFR Marfă, Mirel Palada a afirmat că au fost discutate, la modul general, condiţiile în care această privatizare a fost întârziată.

Palada a precizat că a fost vorba de un comentariu al prim-ministrului referitor la piedicile puse privatizării CFR Marfă.

"A fost un comentariu general la adresa felului în care a fost întârziat acest proces de privatizare şi că urmează să se facă privatizarea din nou. S-a discutat despre piedicile care au fost puse privatizării şi despre felul în care acestea s-au reflectat într-o moţiune de cenzură (simplă - n. red.) ce urmează să fie discutată săptămâna viitoare", a spus consilierul premierului.

Solicitat să precizeze cine a pus piedici privatizării, conform declaraţiilor premierului, Palada a arătat că jurnaliştii vor obţine aceste informaţii dintr-o poziţie publică a ministrului Transporturilor, în momentul în care moţiunea va fi dezbătută în Parlament.

Întrebat dacă, în principiu, premierul a spus că "cineva" a pus piedici privatizării CFR Marfă, Palada a răspuns afirmativ, dar nu a vrut să facă alte precizări pe acest subiect.

El a adăugat că premierul nu a făcut, vineri, nicio altă solicitare privind reluarea procesului de privatizare şi a opinat că premierul nu s-a referit în comentariul său la fostul ministru Fenechiu sau la actualul ministrul Mănescu de vreme ce s-a declarat mulţumit de activitatea lor în procesul de privatizare.

Vânzarea a 51% din CFR Marfă către Grup Feroviar Român (GFR), companie deţinută de omul de afaceri Gruia Stoica, nu a putui fi finalizată până la termenul limită, 14 octombrie, pentru că unele bănci creditoare ale CFR Marfă nu şi-au dat acordul pentru schimbarea acţionariatului, iar Consiliul Concurenţei nu a avut timpul necesar pentru a se pronunţa asupra tranzacţiei.

Conducerea PDL depus la Camera Deputaţilor o moţiune simplă pe tema privatizării CFR Marfă, pregătită să fie dezbătută săptămâna viitoare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ