Miron Cozma, pus sub acuzare în dosarul Mineriadei: Am luat bătaie din cauza lui Marian Munteanu. Sunt nevinovat

| 22 oct, 11:48

Fostul lider al minerilor din Valea Jiului Miron Cozma a fost pus sub acuzare joi în dosarul "Minerada" de către procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Update.  "Deocamdată infracțiunea (de care sunt acuzat — n.r.) e cea comună, pe (art.) 439 ca și toți ceilalți, dar pe situația de la litera 'g' am înțeles, adică vătămări corporale, fizice, chestiuni din astea inventate. (...) Nu e vorba de crime împotriva umanității", a declarat Miron Cozma, la ieșirea din sediul Parchetului.

El a afirmat că minerii au venit în București conduși de autorități. "Dacă au venit, au venit conduși de autoritățile conduse de Ion Iliescu, Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu și coloneii din servicii, care, chiar în iunie '90, au fost acolo și bineînțeles ministrul adjunct Burlec de la mina Aninoasa, Nicolae Cămărășescu, securistul", a spus Cozma.

În opinia sa, procurorii au procedat corect, dar va depune probe din dosarul pe care îl are la CEDO, în calitate de parte vătămată.

"E absolut normal și consider că s-a procedat corect de către Parchet în ideea că în calitatea de lider al minerilor din Valea Jiului să am calitate ca toată lumea, în faza incipientă, de suspect. (...) Eu marți voi da o declarație, alături de avocatul meu", a afirmat el.

Cozma s-a declarat nevinovat și a spus că a fost adus forțat cu ultimul tren de mineri care a ajuns la București. "Miron Cozma nu a venit nici cu primul tren, nici cu al doilea, (...) a fost adus în ultimul tren. (...) Parchetul, procedural, nu face altceva decât să respecte legea. De-a lungul vremii nu există nicio reclamație împotriva mea. Am luat bătaie din cauza lui Marian Munteanu. A spus (...) că i-am salvat viața lui și unei domnișoare'', a declarat Cozma.

El a susținut că inculpați în acest dosar sunt ''Armata, Internele și Serviciile''.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Cozma declara, miercuri, că joi se va prezenta la audieri. "Eu mâine (joi - n.r.) mă duc la Parchet să văd. Am fost citat telefonic. Doresc să mă duc şi vreau ca responsabilii să răspundă. Am mare safisfactie ca, alaturi de Doru Maries si Marin Stoica, am reusit sa redeschidem acest dosar la CEDO. Pentru iunie 1990, conform deciziei CEDO, sunt victima a acestei mineriade, careia eu ii spun Iliesciade", a declarat Cozma la România TV.

Miron Cozma a explicat că minerii din Valea Jiului nu se aflau pe data de 13 iunie în Bucureşti, iar cei care "au făcut ordine" în Capitală în acea zi au fost minerii de la IMGB.

Dezvăluirile lui Miron Mitrea despre mineriadă

FABULOS! Mitrea și Iliescu la Mineriadă: Minerii sunt democraţi că vă apără scaunul? E inadmisibil ce forţe ai strâns tu!


"Pe 13 iunie, minerii de la IMDB au facut ordine in Bucuresti. E o minciuna sfruntata ca m-a chemat Ion Iliescu la Bucuresti.  Pe 13 iunie 1990, minerii erau in Valea Jiului, pe 14 iunie au ajuns ei in Capitală cu 25 de vagoane. Eu am oprit minerii sa vina la Bucuresti. In momentul acela, in Valea Jiului erau 65.000 de mineri. Guvernul Petre Roman, prin Gelu Voican voiculescu, prin coloneii Tache si Ionescu, a organizat o venire in exod a minerilor din Valea Jiului. Nu s-a reusit acest lucru, tocmai pentru ca eu i-am oprit. Au fost doi colonei: Tache şi Florescu, care au disponibilizat minerii din Valea Jiului", a precizat Miron Cozma.

Miercuri, fostul președinte Ion Iliescu și fostul director al SRI Virgil Măgureanu au fost chemați la Parchet, unde au fost anunțați că sunt acuzați pentru infracțiuni contra umanității.

Citeşte şi:  Dosarul Mineriadei - Ion Iliescu, URMĂRIT PENAL pentru infracţiuni contra umanităţii

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
22 oct, 14:55
dan
oferta
Flori de onoare şi recunoştinţă la "despărţire" cu drag Vă oferim, pentru consacrare şi bunăvoinţă din toată inima Vă mulţumim. Vă urăm de bine şi de sănătate, s-aveţi linişte în suflet şi succese-n toate. "Sînt frunze care nu se rup oricît ar bate vîntul, sînt oameni care nu se uită oricît ar trece timpul..." Chiar dacă n-am fost printre discipolii Dvs în sala de clasă, am fost studenta Dvs pe didactic.ro Nu ne lăsaţi să ne fie dor de Dvs. La mulţi ani!
22 oct, 14:54
dan
oferta
Flori de onoare şi recunoştinţă la "despărţire" cu drag Vă oferim, pentru consacrare şi bunăvoinţă din toată inima Vă mulţumim. Vă urăm de bine şi de sănătate, s-aveţi linişte în suflet şi succese-n toate. "Sînt frunze care nu se rup oricît ar bate vîntul, sînt oameni care nu se uită oricît ar trece timpul..." Chiar dacă n-am fost printre discipolii Dvs în sala de clasă, am fost studenta Dvs pe didactic.ro Nu ne lăsaţi să ne fie dor de Dvs. La mulţi ani!
22 oct, 13:47
Alina
Urgent! Cautam de urgenta, pentru colaborare, persoane foarte serioase din toate localitatile tarii interesate sa castige 100 de euro lunar (part-time) sau 300 euro lunar (full-time) , cu o activitate usoara, in timpul liber sau full-time, la alegere. Va rugam sa solicitati cat mai repede detaliile necesare, unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ