MIŞCAREA NAŢIONALISTĂ din Ungaria respinge acuzaţiile României potrivit cărora intenţiona să detoneze o bombă

| 02 dec, 08:44

Mişcarea de tineret 64 de comitate (HVIM ) a respins duminică acuzaţiile României potrivit cărora intenţiona să detoneze o bombă la Târgu Secuiesc (Kezdivasarhely), în centrul României, informează agenţia MTI, potrivit Agerpres.

HVIM a răspuns la declaraţiile făcute de procurori ai unităţii de contraterorism şi crimă organizată (DIICOT) din România care au anunţat că autorităţile au reţinut un lider local al HVIM suspectat că intenţiona să detoneze un dispozitiv exploziv artizanal în acest oraş marţi în timpul sărbătorii naţionale.

HVIM, care se descrie ca "radicali naţionalişti", a mai declarat că organizaţia sa din Ţinutul Secuiesc a fost expusă la "hărţuieli şi calomnii din partea serviciilor secrete" pe parcursul zilei trecute, notează MTI.

Citește și:  Atentat dejucat la Târgu Secuiesc. O grupare extremistă maghiară voia să detoneze o bombă de 1 Decembrie

Ea adaugă că comunicatul de presă emis de serviciul român de informaţii SRI este "plin de minciuni" deoarece autorităţile nu au găsit "niciun dispozitiv exploziv ce ar fi putut fi utilizat într-un mod imaginat de SRI". 

În timpul percheziţiilor efectuate, autorităţile nu au găsit nimic altceva decât "steaguri, T-shirt-uri, petarde de Anul Nou, un accesoriu optic pentru airsoft şi artificii pentru un tort de zi de naştere", mai afirmă HVIM. 

HVIM, al cărei nume se referă la numărul de comitate din Ungaria în interiorul frontierelor pre-tratatul Trianon, anunţă că din cauza "calomniilor absurde" se va adresa tribunalelor internaţionale, presei internaţionale şi organizaţiilor de drepturi ale omului. 

Creştin-Democraţii ce coguvernează în Ungaria au declarat că dacă acuzaţiile se dovedesc întemeiate, vor condamna HVIM deoarece minoritatea etnică maghiară din România a luptat întotdeauna pentru drepturile ei paşnic, potrivit partidului, notează MTI.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
02 dec, 12:40
Carmen
oferta de lucru
Numai aici este cea mai buna oferta de lucru! Oferta noastra este acum un fenomen, pentru ca tot mai multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! sellectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ