MISTER în jurul morţii lui David Bowie

| 12 ian, 16:41

După anunțul morții legendarului cântăreț rock David Bowie, care a declanșat un val de omagii, locul decesului și al înmormântării, precum și tipul de cancer de care a suferit continuau să fie marți un mister, lucru uimitor în lumea superconectată de astăzi, transmite AFP.

"David Bowie a murit liniștit astăzi, înconjurat de familie, după o luptă curajoasă de 18 luni cu cancerul", anunța un scurt mesaj postat duminică pe conturile oficiale ale cântărețului de pe rețelele de socializare.

Cântărețul care împlinise vineri 69 de ani, în ziua lansării albumului "Blackstar", a vândut 140 de milioane de albume în 45 de ani de carieră. Născut în cartierul Brixton din sudul Londrei, Bowie locuia de câțiva zeci de ani la New York, ceea ce a făcut câteva organe de presă să presupună că a murit în metropola americană. Însă The New York Post a fost de părere că artistul a murit "acasă la el, la Londra".

În lipsa unui anunț oficial, locul în care a murit David Bowie continua să fie marți un mister, la fel ca și cel unde va fi înmormântat sau incinerat. În contextul acestor necunoscute, fanii au decis să îl omagieze în toate locurile unde a trăit, de la Londra la New York, trecând prin Berlin, orașul în care Bowie s-a dus în anii 1970 pentru a-și regăsi inspirația. În cartierul său natal, Brixton, peste 2.000 de fani și-au omagiat idolul cântând și dansând pe melodiile cântărețului până noaptea târziu.

Foarte discret în privința vieții sale private, David Bowie apărea rar în media după accidentul cardiac din iunie 2004. Nu a încetat însă să lucreze, realizând multe proiecte în ultima vreme, de la muzica de generic a unor seriale la musicaluri și câteva apariții, ca cel de pe ultimul album al The Arcade Fire, părând a fi din nou cel care lansa moda în anii 1970. A apărut ultima oară în public în 7 decembrie, la New York, la premiera musicalului său "Lazarus". Potrivit belgianului Ivo van Hove, care a regizat acest musical ce urmează să se joace până în 20 ianuarie la New York Theatre Workshop, artistul suferea de cancer la ficat.

"Mi-a mărturisit acum un an și trei luni că avea cancer la ficat...Mi-a spus fiindcă știa că nu va putea să fie mereu prezent" la pregătirea spectacolului, a declarat regizorul la postul olandez NPO Radio. Afirmația sa nu a fost însă confirmată oficial.

"Actorii nu erau la curent și cred că nici muzicienii care au lucrat cu el la "Blackstar" (ultimul său album) nu știau", a mai spus regizorul în cotidianul olandez NRC Dutch. Vorbind despre premiera de la New York, Ivo van Hove a spus că Bowie "a leșinat" în culise. "Mi-am dat seama atunci că era poate ultima oară când îl vedeam", a încheiat el.

David Bowie a reușit să își țină aproape secretă boala, acesta fiind motivul pentru care, deși nu a mai avut în ultimul timp multe apariții publice, nimeni nu s-a mirat. O adevărată performanță, potrivit cotidianului britanic The Spectator. "În această perioadă cu exces de informație, când a devenit aproape obligatoriu să împărtășești fără limite, decizia lui Bowie de a suferi departe de luminile rampei, înconjurat de apropiați, pare aproape o reușită herculeană", scrie Brendan O'Neill într-un editorial.

În ultimele zile totuși, a doua sa soție, Iman, fost top model de origine somaleză, cu care David Bowie s-a căsătorit în 1992 și cu care are o fiică de 15 ani, Alexandria, a publicat câteva mesaje emoționante, văzute acum ca anunțând trista veste. "Uneori nu îți dai seama de valoarea unui moment decât atunci când ajunge amintire", a scris ea sâmbătă.

Un concert organizat în semn de omagiu adus lui David Bowie a fost anunțat în 31 martie la Carnegie Hall din New York, încheie AFP.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ