Misterioasa "Planetă 9", care a distrus Pământul acum milioane de ani, ar putea s-o facă din nou, luna aceasta

| 08 apr, 13:51

Un om de ştiinţă de top susţine că o planetă misterioasă, care a şters practic aproape orice urmă de viaţă de pe suprafaţa Pământului, în urmă cu milioane de ani, ar pute reîncepe luna aceasta activitatea distructivă asupra Terrei.

Planeta 9, o nouă super-planetă, descoperită în luna ianuarie la marginea sistemului nostru solar ar putea declanşa duşuri de comete către suprafaţa Terrei, susţine Daniel Whitmire, de la Universitatea din Louisiana. Fostul profesor de astrofizică susţinecă această planetă de gheaţă va trimite roci de mari dimensiuni spre Pământ deoarece se află de 20.000 de ani pe orbita Soarelui, iar acum va merge prin Centura Kuiper, o bandă de asteroizi şi comete aflată dincolo de Pluto.

În plus, dovezi fosile sugerează că viaţa de pe Pământ este în mod misterios ştearsă la fiecare 26-27 milioane de ani. În anii '80-'90 oamenii de ştiinţă au sugerat că la originea extincţiei s-ar afla o mică stea pitică roşie sau o planetă pitică, cunoscută sub numele de Nemesis sau Steaua Morţii şi care trece periodic prin Sistemul Solar.

Acum, profesorul Whitmore spune că "Planeta Nouă" ar putea fi cauza acestor evenimente de "extincţie" şi este convins va exista o coliziune a unui asteroid cu suprafaţa Terrei cu puţin înainte de sfârşitul lunii aprilie. Acesta ar ucide un număr mare de oameni, iar norul format în urma imactului ar acoperi soarele şi ar genera schimbări climatice majore pe Terra.

 

Tag-uri: pamant, planeta
loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
08 apr, 22:37
stan
PLANET X
It`s planet X fucking idiots, planet X.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ