Misterul complexului de la Stonehenge a fost descifrat. Ipoteza unor istorici britanici

| 21 oct, 2013

Istoricii sustin ca au rezolvat in sfarsit misterul complexului de la Stonehenge. Pana acum, existau mai multe ipoteze privind motivul pentru care oamenii au construit acest monument.

O echipa de arheologi care a facut cercetatori in zona Amesbury, langa Stonehenge, anunta ca a descoperit ceva neasteptat, care ar putea explica de ce oamenii din preistorie au ales acest loc pentru a construi un monument.

In aceasta zona exista mai multe izvoare cu apa termala, spun istoricii, citati de Daily Mail.

Aceste izvoare formeaza adevarata piscine termale, care atrageau si multe animale, asigurand astfel si hrana oamenilor care le vanau.

Chiar si iarna, temperatura apei nu scade sub 11 grade Celsius. Urmele lasate de oamenii peristorici dateaza din anul 7.600 i.Hr.

In aceasta zona arheologii au gasit si oasele unor animale care au fost gatite si mancate de oameni in trecut: vaci, caprioare si peste.

Cand totul in jura ingheata, aceste ochiuri de apa raman inconjurate de iarba verde. Izvoarele cu apa calda alimenteaza raul Avon.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ