MITING pentru unirea Republicii Moldova cu România

| 12 iul, 15:35

Miting pentru unirea Basarabiei cu România. Sute de tineri de peste Prut s-au adunat în centrul Capitalei. Ei au plecat pe jos, diminica trecută, din Chişinău, au intrat sâmbătă în România prin Vama Ungheni şi au ajuns în cele din urmă în Piaţa Universităţii.

Manifestanţii vor merge în marş spre Palatul Cotroceni, pentru a cere urgentarea procesului de reunificare.

Citeste si: SURSE: Unioniştii, PRIMIŢI la Cotroceni

Klaus Iohannis s-a arătat foarte impresionat de drumul pe care l-au făcut tinerii de la Chişinău la Bucureşti şi şi-a exprimat convingerea că oamenii de pe cele două maluri ale Prutului se vor regăsi într-o bună zi în uniune şi în comuniune.

Marşul "Platformei Unioniste Acţiunea 2012", este organizat în centrul Capitalei, în zona statuilor din Piaţa Universităţii şi va fi supravegheat de către forţele de ordine.

În intervalul orar 15:00 - 16:00, participanţii la eveniment vor participa la un marş pe traseul Piaţa Universităţii - Bulevardul Regina Elisabeta - Calea Victoriei - Bulevardul Naţiunile Unite şi Parcul Izvor.

Manifestanţii au venit şi cu intenţia de a merge la Palatul Cotroceni, pentru a se întâlni şi cu preşedinteşe României, Klaus Iohannis şi a-i cere urgentarea procesului de reunificare, potrivit unui comunicat remis de Platforma Unionistă Acțiunea 2012. Din păcate, această dorinţă nu lke va fi satisfăcută, întrucât preşedintele le-a transmis, pe Facebook, faptul că îi pare rău că nu se poate intâlni cu ei, fiind nevoit să plece din ţară.

În următoarele zile, tinerii unionişti vor străbate România pentru a face cunoscut mesajul lor şi pentru a convinge cât mai mulţi români să li se alăture. Un drapel tricolor enorm, de 300 metri, a unit simbolic, în urmă cu o lună, Republica Moldova cu România la podul de peste Prut de la Sculeni, în amintirea Podurilor de flori din anii '90.

Citeste si: VICTOR PONTA, mesaj pentru unionisti

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ