Mitsubishi Motors a început producţia SUV-ului Pajero Sport în Rusia

| 02 iul, 2013

Producătorul auto nipon Mitsubishi Motors Corp a lansat producţia SUV-ului Pajero Sport în Rusia, la societatea mixtă pe care o deţine împreună cu PSA Peugeot Citroen, transmite Kyodo.

Mitsubishi, care a vândut peste 24.000 de modele importate Pajero Sport în Rusia până la sfârşitul lui mai, vrea să-şi extindă vânzările prin producţia locală a fabricii PCMA Rus din Kaluga, la 180 de kilometri sud-vest de Moscova.

'Clienţii noştri din Rusia găsesc aceste SUV-uri Pajero Sport utile pe distanţele lungi din ţară şi pe drumurile uneori dificile şi sperăm să aducând producţia mai aproape de ei ne vom majora vânzările pe această piaţă importantă', a declarat Namie Koketsu, purtător de cuvânt al Mitsubishi Motors.

În noiembrie 2012 Mitsubishi a început producţia modelului Outlander SUV la societatea mixtă care fabrică şi modele Peugeot şi Citroen. Mitsubishi deţine 30% din acţiunile companiei, în timp ce Peugeot Citroen restul participaţiei.

Şi Ford Motor Co, care încearcă să încheie perioada de pierderi înregistrată în Europa, a anunţat luni că ajutorul de stat şi creşterea furnizării de SUV-uri în Rusia va spori cererea în regiune.

Producţia din Rusia a Kuga SUV, care se vinde în SUA sub denumirea de Ford Escape, şi a modelului mai mic EcoSport se va combina cu modelul Explorer pe care Ford a început să-l construiască în Rusia în aprilie, ceea ce va majora vânzările în a doua jumătate a anului, a declarat Ted Cannis, director general al Ford Sollers. Livrările Ford în Rusia au scăzut cu 18% în perioada ianuarie-mai 2013.

Conform estimărilor Association of European Businesses (AEB), vânzările de autoturisme noi în Rusia au înregistrat o scădere de 4% în luna martie 2013 comparativ cu luna martie 2012, aceasta fiind prima scădere înregistrată în ultimii trei ani. Cu toate acestea, AEB îşi menţine în continuare estimările pe ansamblul acestui an, mizând pe vânzări de 2,95 milioane autoturisme, în creştere uşoară faţă de cifra record de 2,94 milioane unităţi comercializate în 2012. Anul trecut, Rusia a devenit a doua mare piaţă auto din Europa, după Germania. 

Premierul rus Vladimir Putin a indicat că Executivul pregăteşte măsuri de stimulare a economiei, inclusiv subvenţii pentru industria auto care ar putea fi similare cu cele acordate în 2008, a declarat Cannis.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ