Moțiunea de cenzură a căzut. A primit doar 161 de voturi, mai puține decât semnăturile

| 20 dec, 16:17

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă a căzut. Pentru răsturnarea guvernului Dăncilă erau necesare cel puțin 233 de voturi, iar moțiunea fost votată de doar 161 de parlamentari.

Moțiunea de cenzură la adresa Guvernului Dăncilă a picat lamentabil. A primit doar 161 de voturi, cu 72 mai puține decât avea nevoie. Și ca și cum nu a fost suficient, Opoziția s-a făcut de râs pentru că nu a strâns nici măcar cele 163 de semnături cu care inițiase această moțiune.

Dăncilă: Această moțiune nu va trece

,,Este trist pentru dumneavoastră și pentru alegătorii dumneavoastră că nu sunteți în stare decât de jigniri. Așteptam o critică constructivă. Nu sunteți în stare decât de denunțuri'', a spus premierul Dăncilă la finalul dezbaterii moțiunii de cenzură

,,Această moțiunea de cenzură nu va trece. Nu înțelegeți ce vor românii'', a concluzionat premierul.

Hunor, către Dăncilă: Poate îl convingeţi pe Teodorovici că ţara nu e laborator de experimentare

Preşedintele UDMR Kelemen Hunor l-a criticat dur pe ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, pentru măsurile fiscale anunţate, spunând că ţara nu este laborator de experimentare şi a anunţat măsuri pentru care nu au existat consultări.

Turcan: E devastator pentru tânăra generaţie să aibă un premier subiect de bancuri pe whatsapp

Liderul grupului parlamentar PNL Raluca Turcan a declarat joi că e devastator că tinerele generaţii au un premier care e „subiect de bârfă pe whatsapp”. De asemenea,ea a amintit gestul obsen făcut de Florin Iordache şi a susţinut că în şcolile primare copiii i-au luat exemplul social-democratului.

Barna: România a ajuns să fie condusă de un infractor condamnat penal

,, România a ajuns să fie condusă de un infractor condamnat penal, de un prim-ministru care are dificultăţi să citească textele pe care i le pun alţii în faţă. (...) Fiecare zi, fiecare oră pe care cuplul Dragnea - Dăncilă o petrece la conducerea României reprezintă o ameninţare pentru viitorul nostru ca naţiune'', a răbufnit liderul USR Dan Barna.

 

Dăncilă, către Oopoziție: V-ați propus deja să pierdeți alegerile viitoare?

Premierul Viorica Dăncil a declarat joi, în plenul reunit în care se dezbate şi votează moţiunea de cenzură, că nu înţelege acuzaţiile pe care Opoziţia i le aduce, mai ales atunci când vine vorba despre reproşurile legate de remanierile din guvernele anterioare.

Dăncilă mai acuză Opoziția că, dacă va veni la guvernare, va tăia pensiile românilor: „În opinia dumneavoastră, salariile și pensiile au crescut prea mult”.

,,Constat că în continuare susțineți în moțiune că nu mai sunt bani de pensii și salarii. Spuneți că din acest motiv nu am fi amânat plata contribuțiilor pentru angajații din învățământ. Nu mai reiau explicația cu decalarea datei de salariu ca urmare a faptului că plata acestora se face prin inspectorate, așa cum și-au dorit dascălii și nu prin consiliile locale.

Dar mă surprinde că insistați obsesiv pe ideea că nu sunt bani pentru plata pensiilor și salariilor. Reluați ideea că vrem să creștem prea mult pensiile de la 6% din PIB în 2018 la 11% din PIB în 2022. Iarăși ne spuneți că noi creștem din pix salariile – că le creștem fără nicio logică economică.

Eu chiar nu vă înțeleg! V-ați propus deja să pierdeți alegerile viitoare? Transmiteți două mesaje negative românilor despre dumneavoastră.

Dăncilă: Nu voi da niciodată socoteală în afara ţării

Premierul Viorica Dăncilă a acuzat din nou joi că sunt europarlamentari români care au votat în Parlamentul European, în an Centenar, împotriva României, iar Opoziţia face referire la situaţie tocmai în textul moţiunii de cenzură.

"Cum a fost posibil ca 9 români să votez împotriva României? Este cel mai ruşinos vot. Cu atât mai mult cu cât era înainte cu câteva zile de împlinirea centenarului", a spus Viorica Dăncilă.

"Nu voi da niciodată socoteală în afara ţării pentru lucruri care ţin de suveranitate şi demnitatea ţării", a mai spus premierul.

Dezbaterile au început cu scântei. Liderul deputaților PNL Raluca Turcan a cerut suplimentarea ordinii de zi cu două declarații ale Parlamentului: una privind transpunerea recomandărilor CE și ale Comisiei de la Venetia privind legile justitiei, iar cealaltă privind „derapajul economic si atacul sustinut al Guvernului la adresa companiilor private”.

„Ati pierdut momentul ieri dimineață. Materialele se transmit BP în urmă cu 10 zile”, i-a replicat liderul de ședință, deputatul PSD Florin Iordache.

Deputatul PNL Florin Roman a spus că Parlamentul a devenit o „cazemată militarizată” și le-a arătat deputaților și senatorilor din PSD poze cu persoane victime ale violenței, după care i-a înmânat copii ale pozelor premierului și unor miniștri.

„Am inteles acum de ce azi la muncă Parlamentul a fost plin de jandarmi, în afara Parlamentului plin de jandarmi. Vă e frică să ieșiți printre oameni?”, a spus acesta.

Ședința dedicată moțiunii de cenzură a fost întreruptă, de două ori, pentru o pauză de consultări, după mai multe schimburi de replici între putere și opoziție pe teme care nu aveau legătură cu ședința.

În urma scandalului, toți PSD-iștii au ieșit din sală, iar în timpul pauzei parlamentarii USR au ridicat foi pe care scria „Nu dați OUG''.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ