Moțiunea de cenzură se citește astăzi, votul joia viitoare

| 03 oct, 08:48

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă se citește astăzi în Parlament și va fi votată joia viitoare. Opoziția a înregistrat ieri o primă victorie și a reușit să respingă în plen calendarul propus de social-democrați. Aceștia ar fi dorit ca moțiunea să fie votată sâmbătă, pentru a-i diminua astfel șansele de a trece. Ieri însă, 26 de parlamentari de la PSD au absentat, iar 3 s-au abținut de la vot, deși erau prezenți.

Premierul a lansat un atac dur la adresa Opoziției, după votul din plenul reunit, în care a fost respins calendarul ce prevedea vot pe moțiunea de cenzură sâmbătă. Viorica Dăncilă a acuzat partidele de opoziție de comoditate.

Am avut surpriza de a constata că opoziția fuge de propria moțiune(...)Acestă tărăgănare a votului, chiar de semnatarii moțiunii, arată cât de repede își doresc să vină la guvernare. România nu se reconstruiește în weekend? E prea mare deranjul să sacrifice o zi de sâmbătă'', s-a întrebat retoric Dăncilă.


Dăncilă este ferm convinsă că moţiunea nu va avea succes. Şefa PSD intrepretează după cum dorește rezultatul confruntării de ieri din plenul Parlamentului.

,,Au demostrat că nu au un număr suficient de voturi pentru moțiune, cu cele 194 de voturi exprimate  în Parlament. Nu PSD trebuie să adune voturi, opoziția trebuie să-și asigure 233 de voturi și acestea nu există'', a mai spus Dăncilă.

Declaraţiile au venit la câteva ore după ce PNL, USR, PMP, UDMR, ALDE şi Pro România au dat o adevărataă lovitură de graţie PSD. Au respins, prin vot, calendarul stabilit de social-democrați, prin care votul la moțiune ar fi urmat să fie dat sâmbătă. Au fost 181 de voturi ,,pentru” şi 194 ,,contra”.

Social democrații se chinuie în aceste zile să strângă suficienți parlamentari pentru ca moțiunea să fie respinsă. Potrivit unor surse parlamentare, social democraţii poartă negocieri om la om, în special cu cei din ALDE. Se promit funcții dar şi fonduri pentru circumscripții în cazul în care nu vor vota moțiunea de cenzură.

Pentru a fi adoptată, moțiunea are nevoie de minimum 233 de voturi. Documentul a fost semnat de 237 de parlamentari de la toate partidele. Cu o parte din parlamentarii minorităților și cu deputații plecați recent din PSD, numărul voturilor potențiale la moțiunea de cenzură împotriva guvernului Dăncilă ajunge la 248.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ