Moartea lui Ekeng declanșează o anchetă de amploare în România » Toate ambulanțele la control!

| 10 mai, 12:23

Decesul lui Patrick Ekeng, petrecut vineri noaptea după ce s-a prăbușit pe teren în meciul Dinamo - Viitorul, a declanșat o anchetă în sistemul medical de urgență.

Mai multe controale amănunțite se fac astăzi la toate ambulanțele din București, dar este foarte probabil ca ancheta să se extindă și spre salvările din țară.

Scopul acestei anchete este acela de a determina dacă ambulanțele sunt dotate corespunzător pentru a interveni în situațiile de urgență și dacă sunt încadrate la categoria corectă.

TIPURI DE AMBULANȚE:

Ambulanța de tip A:

Este folosită pentru transportul sanitar neasistat al unui singur pacient. Este dotată cu materialele și echipamentele minime necesare acordării primului ajutor.

Ambulanța de tip B:

Este destinată intervenției de urgență și transportului medical asistat al pacienților. Dacă e nevoie, poate fi folosită pentru acordarea primului ajutor sau în acordarea asistenței medicale de urgență

Ambulanța de tip C:

Se folosește în cazul urgențelor medicale cu prioritate maximă și în transportul medical asistat al pacientului. Este dotată cu echipamente de terapie intensivă.

Ambulanța care l-a transportat pe Ekeng era o ambulanță de tip A.

În ultimele două zile, mai multe anchete au fost făcute la sediul Ambulanța Puls și s-au luat probe din mașina care l-a transportat pe Ekeng de la stadionul Dinamo la Spitalul Floreasca. S-au descoperit nereguli grave, iar activitatea Puls a fost suspendată pentru 30 de zile.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ