Modalitatea simplă de a face bani: vinde uleiul folosit!

| 17 sep, 2014

Ai gatit azi? Nu arunca uleiul in chiuveta! "Uleiosul" se plimba cu cargo-bicicleta cat e ziulica de lunga prin tot orasul si aduna uleiul ars dupa prajeli.

Si asta, gratuit!

I se spune "Uleiosul" si nu poate trece neobservat pe strada. Asta, pentru ca Marian Scafaru "struneste" o bicicleta uriasa, numita cargo-bicicleta, in care incap si 80 de litri de ulei. In urma cu mai bine de un an, tanarul a renuntat la jobul de economist pentru a porni un proiect pentru binele mediului.

"Ma simteam prins intr-o cutiuta. Eram doar eu si calculatorul. Nu relationam cu oamenii si am simtit nevoia de o schimbare. Am vazut un anunt Iti dam BANI pe ulei si asa a inceput totul", ne-a spus Marian. De opt luni, a obtinut cu imprumut o cargo-bicicleta, pe care o foloseste cand strange uleiul de la bucuresteni si-l duce la centrul de reciclare. Pana acum a strans aproape 1.200 de litri de ulei de la 150 de persoane. "In cele mai bune zile strang si 50 de litri. Uleiul il duc la un centru de colectare, de unde este exportat in Austria si transformat in biodiesel. Dintr-un litru de ulei se produc 900 de ml de biodiesel, iar din reziduuri, sapun", ne-a spus tanarul, care primeste de la centru 1,5 lei pe litrul de ulei. Financiar nu o duce prea stralucit, dar are planuri mari de viitor. Spera sa aiba cel putin sase cargo-biciclete, cate una pe sector, si intr-un final sa ajunga chiar el sa produca biodiesel. Deocamdata, prioritatea numarul unu ramane cumpararea unei cargo-biciclete. "Cea cu care umblu e inchiriata. Una costa 8.000 de lei si sper ca prin donatii sa reusesc sa cumpar una", a conchis "Uleiosul".

La un calcul simplu, o astfel de ocupatie, daca sunt vanduti 50 de litri de ulei pe zi cu 1,5 lei litrul, poate genera un venit de aproximativ 2000 de lei in 30 de zile.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ