MOL România vrea să deschidă încă 17 benzinării în acest an

| 30 mai, 2013

MOL România intenţionează să deschidă în acest an încă 17 benzinării, de la începutul anului fiind deschise două, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, Laszlo Piry, senior vice president Retail Group Mol.

"Până în 2015 vrem să atingem o cotă de piaţă de 15%. Un lucru îmbucurător este faptul că în ultimele 5 săptămâni, în piaţă, am văzut o creştere a consumului la carburanţi de două cifre atât în România cât şi în regiune. Această creştere fiind în aceste 5 săptămâni comparativ cu aceleaşi săptămâni din 2012", a spus Piry, citat de Agerpres.

MOL a deschis, joi, un nou depozit de produse petroliere la Giurgiu. Proiectul presupune construirea unui depozit nou, cu o capacitate utilă de 7.000 de metri cubi, în urma unei investiţii totale de aproximativ 10 milioane de euro. În acest moment capacitatea este de 3.000 metri cubi, folosiţi doar pentru motorină.

Terminalul de la Giurgiu este amplasat în Zona Liberă, pe un teren cu o suprafaţă totală de aproape 15.000 metri pătraţi, iar depozitul are acces direct la transportul fluvial.

Terminalul este dotat cu un sistem computerizat de încărcare a autocisternelor şi cu tehnologie automatizată de aditivare. Întrucât funcţionarea depozitului este automatizat, necesitatea implicării umane în procesele tehnologice legate de aprovizionarea cu produsele rafinăriilor Grupului MOL este minimă. În faza a doua, va fi finalizată construcţia tuturor rezervoarelor depozitului, care va avea o capacitate totală utilă de 7.000 de metri cubi.

"Această investiţie răspunde necesităţilor reţelei de distribuţie în creştere a MOL România, care înregistrează volume de vânzări mai mari de la an la an", a declarat Kinga Daradics, country chairman MOL România.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ