Moldova: Guvernul Filip își propune să recupereze în 30 de zile întârzierile în implementarea Acordului de Asociere cu UE

| 02 feb, 23:21

Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, a convenit marți cu miniștrii din guvernul său ca în termen de cel mult 30 de zile să fie recuperate întârzierile în ceea ce privește aplicarea prevederilor Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană (UE), informează IPN și Radio Chișinău, transmite Agerpres.

'Am trecut în revistă ce s-a făcut până acum, deoarece demult nu a mai avut loc o astfel de ședință. Ne-am propus ca pe parcursul a 30 de zile să eliminăm restanțele și să revenim la Planul național de acțiuni pentru implementarea Acordului de Asociere în regim regulamentar', a specificat oficialul.

Pavel Filip a spus că Acordul de Asociere cu UE este implementat în proporție de circa 60-63%, iar în termen de 5 zile miniștrii trebuie să propună planuri de acțiuni pentru depășirea întârzierilor în domeniile pentru care sunt responsabili.

Premierul a mai spus că a vorbit cu colegii săi din guvern și despre 'debursarea' primei tranșe din creditul rambursabil de 150 de milioane de euro acordat de România. 'Am primit sâmbătă o scrisoare de la premierul Cioloș și tot sâmbătă am avut o întrevedere cu miniștrii responsabili de domeniile menționate. Un pachet de acțiuni se va regăsi pe agenda ședinței guvernului de mâine, mă refer la pachetul de legi cu privire la integritate', a specificat șeful executivului.

Pavel Filip a comunicat presei că a vorbit astăzi, 2 februarie, cu președintele Republicii Moldova despre o posibilă convocare a Consiliului Suprem de Securitate. La o eventuală ședință a Consiliului urmează să se discute mai multe probleme, cum ar fi nivelul de criminalitate și acțiunile ce se impun, protestele și despre acțiunile instituțiilor de stat, dar și situația din sistemul bancar.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ