Republica Moldova: Peste 500 de membri ai Partidului Comuniștilor părăsesc formațiunea și se alătură socialiștilor

| 08 feb, 15:37

Peste 500 de membri ai Partidului Comuniștilor din Republica Moldova au anunțat că părăsesc formațiunea și se alătură socialiștilor conduși de Igor Dodon, care în opinia lor reprezintă singura forță influentă de stânga ce ''poate salva Moldova de unioniști'' și poate scăpa statul de corupție, potrivit Agerpres.

Potrivit unei declarații comune, preluată de Unimedia, este vorba despre membri comuniști din municipiul Chișinău și din nouă raioane ale Republicii Moldova, care consideră că formațiunea din care au făcut parte nu mai este capabilă să-și respecte promisiunile făcute în fața electoratului.

''Conducerea Partidului Comuniștilor, în frunte cu Vladimir Voronin, nu a făcut față așteptărilor noastre. Politica distructivă a conducerii partidului, demarată în 2014, a condus la fisurarea rândurilor membrilor partidului și la predarea acestuia 'în arendă' oligarhului Vladimir Plahotniuc (un controversat om de afaceri — n.red). În organele de conducere ale Partidului Comuniștilor, pe primele poziții au ajuns persoane lipsite de scrupule și principii care au trădat partidul'', se arată în declarația foștilor comuniști.

Aceștia apreciază că Partidul Comuniștilor nu mai astăzi este un partid de opoziție și că ''numai Partidul Socialiștilor poate consolida opoziția de stânga, poate salva Republica Moldova de unioniști, poate revigora economia, poate elibera statul de demnitarii corupți și poate să-i pedepsească pe toți cei implicați în furtul miliardului'' de dolari din sistemul bancar al Republicii Moldova.

Liderul socialiștilor, Igor Dodon, a salutat decizia celor peste 500 de comuniști, considerând că din PCRM au rămas numai denumirea și liderul său, întrucât această formațiune a renunțat la lupta împotriva oligarhiei și a trădat promisiunile electorale.

De amintit că 14 deputați comuniști au părăsit în luna decembrie a anului trecut partidul condus de Vladimir Voronin și au format platforma social-democratică 'Pentru Moldova', formațiunea comunistă rămânând cu șapte mandate în parlamentul de la Chișinău din cele 21 câștigate în urma alegerilor legislative de la 30 noiembrie 2014. Cei 14 foști parlamentari comuniști fac parte în prezent, alături de democrați, liberali și un grup de deputați liberal-democrați, din majoritatea parlamentară care a învestit la 20 ianuarie actualul guvern de la Chișinău condus de premierul Pavel Filip.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ