Vladimir Voronin recunoaşte că Traian Băsescu i-a propus unirea celor două ţări

| 29 ian, 12:14

Vladimir Voronin, fostul preşedinte al Republicii Moldova, a recunoscut într-o emisiune tv că Traian Băsescu i-a propus unirea Republicii Moldova cu România, Voronin urmând să fie preşedintele noului stat, iar Băsescu vicepreşedinte. Vladimir Voronin afirmă că această unire nu este posibilă, pentru că românii şi moldovenii sunt popoare diferite.

Traian Băsescu a relatat zilele trecute că la un moment dat i-a propus lui Vladimir Voronin unirea Republicii Moldova cu România.

"Tensiunile dintre mine şi Voronin au pornit de la asta, că i-am spus verde în faţă: 'Hai în Parlament amândoi, tu preşedintele României Mari, eu vicepreşedinte şi facem unirea şi atunci Voronin a început să arunce pietre peste frontieră (...) Deci ăsta a fost un antiromân, dar nu un prorus", a povestit Băsescu.

Vladimir Voronin, acum preşedintele PCRM, a recunoscut că această discuţie a avut loc. În cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la postul de televiziune N4, Vladimir Voronin a spus că a fost indignat de propunere, întrucât acest lucru nu este posibil, deoarece „moldovenii sunt o națiune și românii sunt o altă națiune”.

„A fost o discuție așa particulară. Eu mă mir că domnul Băsescu are o memorie așa de bună. La concret, a citat așa cum și a vorbit, într-adevăr. Numai că nu a fost și el sincer, n-a spus până la urmă cum am reacționat eu. I-am răspuns că nu e posibil pentur că moldovenii sunt o națiune și românii sunt altă națiune și unirea nu este posibilă nici astăzi, nici în istorie, niciodată în perspectivă. Eu nu pot confirma. Cine știe ce. Mie mi-a părut că serios pentru că el pe urmă a mai repetat nu știu cui. Dacă la trei persoane repetă, înseamnă că-i serios. Ori, pur și simplu, știți, sunt oameni care repetă una și aceeași”, a spus Vladimir Voronin, potrivit Realitatea.md.

Fostul preşedinte al Moldovei este de părerea că „moldovenii sunt un alt popor, alt norod, atât în istorie, cât și în realitate”.

„În mod serios, lăsându-l pe domnul Băsescu la o parte, moldovenii, noi suntem cu totul alt popor, alt norod. Și din istorie și în realitate. Și aceste aiureli cu unirea trebuie de terminat. Este încă o corupție ideologică, care, diferite servicii române lansează toate aceste aluzii, așteptări, aiureli. Noi cunoaștem istoria. Din cauza acestei uniri Antonescu s-a unit cu Hitler și Hitler i-a promis lui teritoriul până la regiunea Nicolaev și cu ce s-a terminat pentru România? Lăsăm astăzi chestiile astea într-o parte că vorbim despre Uniunea Europeană. Dacă va fi și vom avea noroc și de conducere, și de răbdare, și de înțelepciune noi moldovenii să construim o Moldovă europeană ne vom întâlni. Nu sunt niciun fel de obstacole să traversăm hotarele României, noi, românii, încolo-încoace. Defavorizează relațiile noastre bilaterale moldo-române”, a adăugat preşedintele PCRM.

Citeşte şi: Băsescu i-a propus lui Voronin unirea României cu Republica Moldova

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ