Moldovan (PSD): ”Ar fi extrem de util ca numărul de paturi de la ATI să fie făcut public!”

| 05 noi, 18:10

 

Preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, (PSD), a declarat joi că pe site-ul Ministerului Sănătăţii ar trebuie să fie publicate date despre paturile libere de la Terapie Intensivă din toată ţara.

 

 

 

"În momentul de faţă situaţia în ţară este una foarte grea şi l-aş ruga pe domnul ministru Tătaru, care ne-a spus zilele trecute că are 1.250 de paturi de terapie intensivă, că face 1.500 de paturi ATI, în momentul de faţă ar fi extrem de util pentru toţi medicii şi pentru toate spitalele din ţară ca numărul de paturi la ATI să fie făcut public, măcar pe un site al Ministerului Sănătăţii, ca colegii noştri din spitale să ştie unde să trimită bolnavii", a spus Moldovan înr-o conferinţă de presă la sediul central al PSD.
El a adăugat că în judeţul Bistriţa-Năsăud în spitalele COVID au fost introduse paturi suplimentare de Terapie Intensivă, dar nu mai există personal care să le deservească.
Moldovan a afirmat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, "îşi permite să mintă că managerii de spitale nu fac solicitări pentru Remdesivir".
"S-au cheltuit foarte mulţi bani, se împrumută foarte mulţi bani şi, din păcate, medicamente nu ajung la spitale, medicii nu au medicamentele necesare să trateze pacienţii. (...) Personalul medical este epuizat. Am stat 8 zile în spital, zi şi noapte, alături de ei. În continuare posturile sunt blocate şi dacă nu se iau măsuri de urgenţă pentru a putea întrerupe transmiterea asta în masă a virusului, eu nu sunt specialist, dar stau de vorbă cu oamenii în fiecare zi, în maxim o săptămână noi nu mai avem unde primi bolnavii.(...) Eu cred că se impune de urgenţă ca la nivelul conducerii ţării să se aşeze toţi factorii politici la aceeaşi masă, împreună cu specialiştii, să găsească soluţii pentru a întrerupe creşterea care continuă de câteva zile, aproape de 1.000 de cazuri de la o zi la alta, pentru că altfel sistemul sanitar românesc în maxim 10 zile va intra în blocaj şi vom vedea şi în România ceea ce am văzut în Italia în primăvară", a spus Moldovan.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ