Monica Berescu, deputat USR, despre huiduielile de la Iaşi de Ziua Unirii: PNL şi PSD culeg ce au semănat

| 24 ian, 19:55

Deputatul USR Monica Berescu a declarat, referindu-se la huiduielile care s-au auzit la Iaşi în timpul discursurilor rostite de Ziua Unirii, că PNL şi PSD culeg ce au semănat în ultimii ani, pentru că au tot promis proiecte importante pentru Iaşi şi pentru Moldova, dar nu s-au ţinut de cuvânt. Totodată, ea acuză că AUR a încercat să confişte evenimentul din Piaţa Unirii, organizând ”o şezătoare jalnică de partid”.

 

Monica Berescu a declarat marţi, într-un comunicat de presă, că a întâlnit mulţi oameni în centrul Iaşiului care au venit să-şi strige oful, dar că AUR a încercat să confişte evenimentul, aducând membri şi simpatizanţi cu autocarele din întreaga ţară.
”A fost multă tensiune în piaţă, iar PSD şi PNL culeg ce au semănat în ultimii ani. Oamenii sunt nemulţumiţi, pentru că au tot auzit vorbe mari, s-au promis proiecte importante pentru Iaşi şi pentru Moldova, dar nu s-a întâmplat nimic, politicienii nu s-au ţinut de cuvânt. Tot nu există autostrăzi în Moldova, iar investiţiile importante ocolesc această regiune a ţării. A venit scadenţa, iar oamenii taxează acum discursurile populiste, fără nici o acoperire”, a afirmat Monica Berescu.
Deputatul USR susţine că în acelaşi timp AUR a încercat să confişte evenimentul de la Iaşi, politizând manifestările.
”Au adus cu autocarele oameni din toată ţara, fiind pregătiţi din start să facă scandal. Nimeni nu a înţeles ce vor de fapt aceşti oameni. Totul a semănat cu o şezătoare jalnică de partid. Avem nevoie de un proiect de ţară credibil şi de măsuri economice imediate, nu de lozinci naţionaliste şi de steaguri fluturate ostentativ”, a declarat deputatul USR, Monica Berescu.
Câteva mii de persoane au participat marţi la manifestările de la Iaşi de Ziua Unirii. Pe tot parcursul evenimentului s-au auzit huiduieli şi fluierături, în piaţă fiind prezent şi un grup compact de membri şi simpatizanţi AUR.
De asemenea, zeci de reprezentanţi ai asociaţiilor civice Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei, Împreună pentru A8 şi RESET au scandat împotriva PSD şi PNL şi au afişat bannere pro-autostradă. Totodată, au reproşat lipsa finanţărior pentru spitale noi în zona Moldovei.
Premierul Nicolae Ciucă şi preşedintele Camerei Deputaţilor şi liderul PSD Marcel Ciolacu au sosit împreună marţi dimineaţă în Piaţa Unirii din Iaşi, participând la manifestări. În piaţă s-au auzit huiduieli în timpul discursurilor celor doi. Ciucă şi Ciolacu nu s-au prins în Hora Unirii la finalul manifestărilor, ci au plecat pe jos către Biserica Trei Ierarhi.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ