Monica Iacob Ridzi ar putea fi condamnată la 15 ani de închisoare pentru Elena Băsescu?

| 17 ian, 2014

Curtea Supremă va judeca un nou termen pentru dosarul de corupție al fostului ministru al Tineretului și Sportului, Monica Iacob Ridzi, pe data de 27 ianuarie.

În dosarul înregistrat încă din 2011, fostul ministru PDL și actualmente deputat PP-DD, Monica Iacob Ridzi, este acuzată că, în perioada mandatului de Ministru al Tineretului și Sportului, a dispus acordarea în mod abuziv de contracte publice care vizau organizarea Zilei Naționale a Tineretului în perioada campaniei pentru alegerile europene din 2009, eveniment prin care ar fi fost promovată candidatura Elenei Băsescu la europarlamentare.

Dosarul în care Monica Iacob Ridzi este acuzată de abuz în serviciu, fals și infracțiuni este judecat de un complet al instanței supreme format din trei judecători. Aceștia au ascultat pledoariile finale ale acuzării și ale apărării pe data de 16 ianuarie. Procurorul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) prezent la ședintă a cerut pedepse cu închisoarea în limitele speciale prevăzute în lege pentru toți inculpații, însă verdictul pentru „Dosarul 2 mai “ a fost amânat pentru data de 27 ianuarie.

În zilele de 1 și 2 mai 2009, de la 6 dimineața la 12 noaptea, Monica Iacob Ridzi a apărut în 304 știri, reportaje, interviuri, spoturi publicitare și informații pe crawl - în medie la fiecare 9 minute. Pentru aceasta, s-au semnat 3 contracte și 3 procese verbale de recepție, prin care s-au cumpărat, recepționat și plătit știri în valoare de peste 600.000 Euro din bugetul MTS prin intermediul a două firme.

În contractele încheiate de Ministerul Tineretului și Sportului pe parcursul anului 2009, pentru a putea fi mascată publicitatea pe televizor și pentru a se menține măcar formal în legalitate, nu s-a trecut decât publicitatea permisă de Legea Audiovizualului, cea de calupuri, solo-spoturi, însă în realitate, s-au difuzat multiple știri false și publicitate în proporție de 40% pentru Monica Iacob Ridzi și de 20% pentru Elena Băsescu.

Iar toată această publicitate, organizată cu ocazia Zilei Naționale a Tineretului, s-a desfășurat exact în perioada campaniei pentru alegerile europene a fiicei Președintelui Traian Băsescu, Elena Băsescu. Ceea ce stă la baza ideii că fondurile alocate de către fostul Ministru al Tineretului și Sportului pentru promovarea și mediatizarea evenimentului Zilei Tineretului au fost destinate de fapt campaniei pentru Parlamentul European a mezinei prezidențiale.

Acest scandal nu este singular. Spre exemplu, la lucrările Congresului tinerilor din Partidul Popular European (YEPP), care s-au desfăsurat în perioada 2-5 aprilie 2009 la Roma, Monica Iacob a fost însotiță de fostul secretar general al tinerilor democrat-liberali, Elena Băsescu, care demisionase din partid pentru a candida ca independent la alegerile europarlamentare din 6-7 iunie 2009, folosindu-se de delegația MTS pentru a-și promova propriile interese.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
18 ian, 2014
Mihai
justitia melcilor
Suntem in 2014.Cind seva incheia dosarul Ridzi?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ